AİLE HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME VE ÖDEME YÖNETMELİĞİ
Cumhurbaşkanı Kararının Tarihi : 29/6/2021 Sayısı : 4198
Yayımlandığı Resmî Gazetenin Tarihi : 30/6/2021 Sayısı : 31527
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sağlık Bakanlığınca aile hekimliği uygulaması kapsamında sözleşmeli olarak çalıştırılan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yapılacak ödemeler, izinler, sözleşme esasları ve disiplin işlemleri ile aile hekimliği uygulamaları için Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen uzman tabip, tabip ve aile sağlığı çalışanlarına yapılacak ödemelere ilişkin usul ve esasları belirlemektir.[1]
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik;
kapsar.
Dayanak
MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;
ç) Aile sağlığı merkezi: Bir veya birden fazla aile hekimliği birimi ile aile hekimliği hizmetinin verildiği sağlık kuruluşunu,
ğ) Geçici aile sağlığı çalışanı: Aile sağlığı çalışanının yıllık izin, hastalık izni ve diğer nedenlerle görevi başında bulunamadığı sürede yerine bakan veya boş aile sağlığı çalışanı pozisyonuna yerleştirme yapılıncaya kadar görevlendirilen aile sağlığı çalışanını,
ı) Kanun: 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununu,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Sözleşmeler
Sözleşme yapılacak aile hekimi ve aile sağlığı çalışanında aranacak genel şartlar
MADDE 5- (1) Sözleşmeli olarak çalıştırılacak aile hekiminin;
gereklidir.
(2) Sözleşmeli olarak çalıştırılacak aile sağlığı çalışanının;
gereklidir.
Sözleşmelerin içeriği, süresi ve dönemi
MADDE 6- (1) Aile hekimi olarak çalıştırılacaklar ile yapılacak sözleşmeler, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (EK-1 AİLE HEKİMİ SÖZLEŞME ÖRNEĞİ)’ne uygun şekil ve içerikte düzenlenir.
(2) Aile sağlığı çalışanı olarak çalıştırılacaklar ile yapılacak sözleşmeler, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (EK-2 AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI SÖZLEŞME ÖRNEĞİ)’ne uygun şekil ve içerikte düzenlenir.
(3) (Değişik:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/2 md.) Sözleşmeleri, Bakanlık adına imzalamaya ve sona erdirmeye vali yetkilidir. Vali sözleşme yapma yetkisini il sağlık müdürüne devredebilir.
(4) Sözleşmenin süresi ve dönemi iki mali yıldır.
(5) Sözleşme dönemi bitmeden başka bir aile hekimliği birimine yerleşen aile hekimi ile yeni sözleşme imzalanmaz. Yeni birimdeki görev, mevcut sözleşme doğrultusunda yürütülür.
(6) Sözleşme düzenlenmesinin gerektirdiği her türlü giderler Bakanlıkça karşılanır.
Sözleşmelerin yenilenmesi
MADDE 7- (Değişik:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/3 md.)
(1) (Değişik:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/2 md.)[3] Sözleşme süresi sonunda görevine devam etmek isteyen aile hekimi ve aile sağlığı çalışanının sözleşmeleri; gebe, lohusa, bebek-çocuk izlemleri, bağışıklama, kronik hastalık tarama ve izlemleri, kanser taramaları gibi koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında Bakanlıkça belirlenecek ve her sözleşme dönemi öncesinde ilan edilecek göstergelerden aile hekimliği biriminin aldığı toplam puanın yine Bakanlıkça belirlenecek ve her sözleşme dönemi öncesinde ilan edilecek gösterge hedef puanına eşit olması ya da hedef puanı geçmesi halinde yenilenir. Göstergeler ve/veya hedef puanlar, bölgesel olarak belirlenebilir. Bu değerlendirme bir sözleşme döneminde altı ay ve üzeri çalışan sözleşmeli aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı için uygulanır.
(2) 25/6/2019 tarihli ve 7179 sayılı Askeralma Kanununa istinaden bedelli askerlik yapmak üzere pozisyonlarının korunması talebinde bulunanların sözleşmesi sona erdirilir ve terhis tarihini takip eden beş iş günü içerisinde ayrılmadan önce çalıştığı aile hekimliği biriminde sözleşme imzalayarak göreve başlatılır.
Sözleşmenin kendiliğinden sona ermesi
MADDE 8- (1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanının sözleşmesi, aşağıdaki hallerde herhangi bir işleme gerek kalmaksızın kendiliğinden sona erer:
ç) (Ek:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/4 md.) Çalışanın kadrosu veya pozisyonundan istifa etmesi.
Sözleşmenin aile hekimi veya aile sağlığı çalışanı tarafından sona erdirilmesi
MADDE 9- (1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimleri veya aile sağlığı çalışanları askerlik, doğum, emeklilik ve sair sebeplerle iki ay önceden bildirmek kaydıyla sözleşmenin sona erdirilmesini talep edebilirler. Müdürlük, şartların uygun olması durumunda, iki aylık süreyi beklemeden sözleşmenin sona erdirilmesini kabul edebilir. Müdürlüğün sözleşmenin sona erdirilmesi talebini kabul etmemesi halinde, iki aylık süreyi doldurmadan görevden ayrılan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı, bir yıl süreyle sözleşmeli aile hekimi veya aile sağlığı çalışanı olmak üzere başvuruda bulunamaz.
(2) Aile sağlığı çalışanları, sözleşme imzaladığı aile hekiminin görevinden ayrılması veya yer değiştirmesi durumunda, bu sebeple sözleşmesini sona erdirmek istemesi durumunda birinci fıkranın üçüncü cümlesi hükmü uygulanmaz.
Disiplin işlemleri ve görevden uzaklaştırma
MADDE 10- (Başlığı ile Birlikte Değişik:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/5 md.)
(1) Sözleşmeli aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları hakkında uygulanacak disiplin cezalarında 5258 sayılı Kanunda yer alan düzenlemeler dışında, 657 sayılı Kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılır.
(2) Aylıktan kesme cezası, aile hekimleri için 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine göre, aile sağlığı çalışanları için 21 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine göre hesaplanan brüt ücretinin 1/30-1/8 arasında kesinti yapılması şeklinde uygulanır.
(3) 5258 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasının son cümlesi kapsamında çalışanlar için kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, brüt ücretinin 1/6-1/4 arasında kesinti yapılması şeklinde uygulanır.
(4) Devlet memurluğundan çıkarma cezası veya bir sözleşme döneminde toplam altı ay ve üzerinde destek ödemesi kesintisini gerektirir disiplin cezası verildiğinde aile hekimi veya aile sağlığı çalışanının sözleşmesi vali tarafından feshedilir.[4]
(5) Sözleşmeli aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının disiplin amiri, pozisyonunun bulunduğu yerdeki ilçe sağlık müdürü/toplum sağlığı merkezi başkanıdır.
(6) Bu maddede hüküm bulunmayan haller ile disiplin kurulları ve disiplin soruşturmalarına ilişkin hususlarda, 29/4/2021 tarihli ve 3935 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır.
(7) Aile hekimliği hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, Sağlık Bakanı, Vali, Bakanlık Müfettişi tarafından, sözleşmeleri askıya alınmak suretiyle üç aya kadar görevden uzaklaştırılabilir. İhtiyaç halinde ve gerekmesi durumunda bu süre bir defaya mahsus olmak üzere üç ay daha uzatılabilir.
MADDE 11- (Başlığı ile Birlikte Mülga:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/6 md.)
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çalışma Saatleri, İzinler, Denetim ve Yükümlülükler
Çalışma saatleri
MADDE 12- (1) Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları görevlerini, haftalık çalışma süresi kırk saatten az olmamak kaydıyla, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yerine getirir.
(2) Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, pozisyonlarının bulunduğu mahalde ikamet etmeleri esastır.
İzinler
MADDE 13- (1) Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yıllık izinleri, bir mali yılda otuz gündür. Mali yıl başladıktan sonra sözleşme imzalayarak göreve başlayan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanına, mali yıl sonuna kadar çalışacakları sürenin bir yıllık çalışma süresine oranının yıllık izin süresi ile çarpılması suretiyle bulunacak süre kadar yıllık izin verilir. Hesaplamada kesirler tama iblağ edilir. Bir sözleşme döneminde birinci mali yılda kullanılmayan yıllık izinler ikinci mali yıla aktarılabilir, ancak bir sözleşme dönemi içerisinde kullanılmayan yıllık izinler sonraki sözleşme dönemine aktarılamaz. Ayrıca beş gün kongre ve seminer izni ile yıllık izin bitiminden sonra mazeretleri nedeniyle beş gün idari izin verilebilir. Evlenme, ölüm, doğum ve emzirme hallerinde, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi kapsamındaki sözleşmeli personele ilişkin izin süreleri uygulanır. Süt izni kullanan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanının yerine bu süre içerisinde görevlendirme yapılma zorunluluğu yoktur.
(2) Hastalık durumunda, bir mali yılda en çok on günlük dönemler halinde toplam kırk güne kadar hekimin uygun görmesiyle hastalık izni verilebilir. Bir defada on günü aşan hastalık izni ancak sağlık kurulu raporu ile verilebilir.
(3) Sözleşmeli aile hekimi iken aile hekimliği uzmanlık eğitimi almakta olanlar, bu eğitimleri kapsamındaki hastane rotasyonu süresince izinli sayılır.
(4) Aile sağlığı çalışanına izin verilmesi veya görevlendirilmesi öncesinde aile hekimi bilgilendirilir ancak onayı aranmaz.
(5) Aile hekimi ile aile sağlığı çalışanına izin vermeye ve hastalık raporlarını izne çevirmeye müdürlük yetkilidir. Müdürlük bu yetkisini sınırları belirli olmak üzere ilçe sağlık idare amirlerine devredebilir. İzinlere ilişkin diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir.
Denetim
MADDE 14- (1) Aile sağlığı merkezi, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, asgari altı ayda bir, mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygunluk ile diğer konularda Bakanlık, ilgili mülki idare amirleri ve yerel sağlık idare amirleri veya bunların görevlendireceği personelin denetimine tabidir. İlgili mevzuat ve sözleşme şartlarına aykırılık halinde müdürlükçe/Bakanlıkça incelemeci veya soruşturmacı görevlendirilir. İlgili mevzuat ve sözleşme şartlarına aykırı fiillerin tespit edilmesi halinde aykırılığın mahiyetine göre;
hükümlerine göre, gerekli işlemler tesis edilir.
Kazanç getirici başka iş yapma yasağı
MADDE 15- (1) (Mülga:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/7 md.)
(2) Sözleşmeli olarak çalıştırılan aile hekimleri, 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun 12 nci maddesi kapsamında verilen izin dışında iş yeri hekimliği yapamazlar.
Görevlendirme
MADDE 16- (1) Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları;
görevlendirilebilir.
(2) Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının, görev başında bulunamayacağı durumlar aşağıda sayıldığı şekildedir:
ç) Gözaltına alınma, tutuklanma, hükümlülük durumları ile 6284 sayılı Kanun kapsamında uzaklaştırma kararı verilmesi.
(3) Sözleşmeli olarak çalıştırılan aile hekimi veya aile sağlığı çalışanı, birinci fıkranın (c) bendi ile ikinci fıkranın (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen hallerde, 5 inci maddede belirtilen şartları taşıyan hekim ya da sağlık personeli ile anlaşarak vekâleten hizmetin görülmesini geçici olarak sağlar. Bu anlaşma, müdürlükçe uygun görülmesi halinde uygulanır.
(4) Birinci fıkranın (a) ve (b), ikinci fıkranın (ç), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen haller ile üçüncü fıkra gereğince vekâleten hizmetin gördürülemediği veya bunun uygun görülmediği hallerde aynı aile sağlığı merkezinden veya Bakanlığa bağlı, aile sağlığı merkezi dışındaki diğer birimlerden, müdürlükçe geçici aile hekimi veya geçici aile sağlığı çalışanı görevlendirilir.
(5) Sözleşmeli aile hekimi ve/veya aile sağlığı çalışanı pozisyonunun boş olması durumunda dördüncü fıkradaki görevlendirme usulü uygulanır.
(6) Sözleşmeli aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı aynı anda en fazla, kendi birimi dahil iki aile hekimliği biriminin sorumluluğunu üstlenebilir.
Uyumlu çalışma
MADDE 17- (1) Aile hekimi ile aile sağlığı çalışanı ekip anlayışı içinde çalışır.
(2) Aile hekimi, birlikte çalıştığı aile sağlığı çalışanını yönlendirme ve denetleme yetkisine sahiptir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Aile Hekimine Yapılacak Ödemeler ve Uygulanacak Usul ve Esaslar
Aile hekimi ödeme esasları
MADDE 18- (1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimine çalışılan gün sayısına göre ödeme yapılır.
(2) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimine aylık olarak yapılacak ödemeler, aşağıda yer alan unsurlardan oluşur:
1) (Değişik:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 Kayıtlı kişilerden;
iii) 0 - 28 gün nüfus grubu için (5) katsayısı,
vii) Diğer kişiler için ilgili yaş gruplarının, sağlık kurumlarına yıllık başvuru sayısı, nüfus grubunun sağlık ihtiyaçları ile birim türüne göre her yılın ocak ayında Bakanlıkça belirlenen ve ağırlıklı ortalaması (0,79) olan katsayısı,
esas alınır. Ancak son altı ayda birime müracaat etmeyen nüfus grupları için belirtilen katsayının yarısı esas alınır.
2) Kayıtlı kişiler, katsayısı yüksek olan gruptan başlanarak sıralanır ve puan hesaplaması yapılır.
3) Kayıtlı ilk 3500 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanarak ara puan hesaplanır.[6]
4) Nüfus ve coğrafi yapısı nedeniyle kayıtlı nüfusun zorunlu olarak düşük olduğu Bakanlıkça belirlenen yerlerde ilk 1350 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanır (A). Bu toplam puan 2 katsayısıyla çarpılır (Ax2). Daha sonra, 1351 ile 2400 kişiye kadar kayıtlı kişiler için de her gruptaki kişi sayısıyla o grubun katsayısı çarpılır ve bulunan puanlar toplanarak (B), daha önce bulunmuş olan puana eklenir ((Ax2)+B) ve ara puan hesaplanır.
5) Entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde, nöbet hizmetlerini de kapsamak üzere 2400 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanır (A). Daha sonra bu toplam puan, 1,65 katsayısıyla çarpılarak (Ax1,65) ara puan hesaplanır. (Ek cümle:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 Ancak aylık asgari 96 saatten az olmaması kaydıyla 5 nöbet tutulmadığı takdirde, tutulmayan her 8 saatlik nöbet için 1,65 katsayısı % 8 azaltılarak uygulanır.
6) Kayıtlı kişiler ile ilgili olarak, hipertansiyon, diyabet, kanser ve obezite gibi hastalıkların taranması, takibi ve takip sonucunda meydana gelen değişim oranları ile vaka yönetimine göre (0,90) ila (1,50) arasında belirlenecek olan tarama ve takip katsayısı ile ara puan çarpılmak suretiyle maaşa esas puan hesaplanır. Bakanlıkça sevk sistemi uygulamasına geçilmesine karar verilen il ve/veya ilçelerde tarama ve takip katsayısı (0,90) ila (2) arasında uygulanır. Tarama ve takip katsayısına dahil edilecek olan hastalıklar ile bu hastalıkların tarama, takip ve takip sonucunda meydana gelecek değişimlerin oranları, bu oranların hesaplanması ile ilgili usul ve esaslar Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakanlıkça belirlenir.
7) Maaşa esas puanın, kayıtlı kişi sayısına bakılmaksızın, ilk 1.000 puana kadarki kısmı için (1.000 puan dahil);
tutarında ödeme yapılır. 1.000 puanın üzerinde kalan puanların tavan ücretin onbinde 5,22’si ile çarpılması sonucu bulunan tutar ayrıca ödenir.
8) Ödemeye esas olacak pozisyonun entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde ya da nüfus ve coğrafi yapısı nedeniyle kayıtlı nüfusun zorunlu olarak düşük olduğu Bakanlıkça belirlenen yerlerde olması halinde, kayıtlı kişi sayısının 2400’den fazla, diğer yerlerde ise 3500’den fazla olması halinde; büyükten küçüğe doğru grup katsayısı sıralaması esas alınmak üzere ödeme yapılır ve bu sayıları aşan kısım için ise aile hekimlerine herhangi bir ödeme yapılmaz.[7]
9) Aile hekimliği biriminin hizmet sunmaya başladığı tarihten on sekizinci ayın sonuna kadar - altıncı ayın sonundan itibaren en az 500 nüfusa sahip olması şartıyla - bu bendin (7) numaralı alt bendi; Maaşa esas puanın, kayıtlı kişi sayısına bakılmaksızın, ilk 2.000 puana kadarki kısmı için (2.000 puan dahil);
tutarında ödeme yapılır. 2.000 puanın üzerinde kalan puanların tavan ücretin onbinde 5,22’si ile çarpılması sonucu bulunan tutar ayrıca ödenir şeklinde uygulanır.
10) Deprem, sel felaketi ve salgın gibi olağanüstü durumlarda yapılacak hizmetler için bu bentte belirtilenlerin dışında ayrıca bir ödeme yapılmaz.
11) (Ek:RG-25/8/2022-31934-C.K-5988/1 md.) Aile hekimlerine, halk sağlığının geliştirilmesine destekleri, halkın birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmaları ve düzenli hizmet sunumuna katkıları nispetinde ödüllendirilmeleri ve motivasyonlarının sürdürülmesi amacıyla destek ödemesi yapılır. (Değişik cümleler:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/9 md.) Bu ödeme, herhangi bir disiplin cezası almamış olan sözleşmeli aile hekimlerine tavan ücretin % 42’si oranında yapılır. Ancak bu ödeme uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara ise üç ay süre ile yapılmaz.
12) (Ek:RG-25/8/2022-31934-C.K-5988/1 md.) (Değişik:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 Aile hekimine;
iii) Yıl içerisinde aile hekimliği birimine kayıtlı kişilerin kamu, özel ve üniversite hastanelerine yapmış oldukları kişi başı hekime müracaat sayısının bir önceki yılın aynı dönemi içerisinde yaptıkları kişi başı başvuru sayısına eşit olması ya da bu sayıdan düşük olması veya önceki 12 aylık dönemde kayıtlı kişilerin kişi başı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat sayısı 7 den az olması durumunda tavan ücretin % 31,5’i,
oranında teşvik ödemesi yapılır.
13) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 (12) numaralı alt bendin (i) ayrımında belirtilen günlük muayene sayısı (MG); aşağıda formülü gösterildiği şekilde, aile hekiminin fiilen çalıştığı günler için her bir nüfus grubuna ait muayene sayısının (M) nüfus grup katsayısı (K) ile çarpımlarının toplamının ilgili aydaki fiilen görev yaptığı gün sayısına (f) bölünmesi ile bulunur.
14) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 (12) numaralı alt bendin (i) ayrımında belirtilen hedef muayene sayısı (MH); aşağıda formülü gösterildiği şekilde, ilgili aydaki her bir nüfus grubuna ait önceki yılın aynı ayındaki tüm sağlık kuruluşlarına başvuru sayısının (A) ilgili nüfus grubunun katsayısı (B) ile çarpımlarının toplamının, yarısının, çalışma günü sayısına (Ç) bölümünün, yukarı yuvarlanmasıyla elde edilen tam sayının ilgili ayın Türkiye geneli ortalama kayıtlı kişi sayısının hedef muayene katsayısı olan binde 16’sı ile çarpımıyla elde edilecek sayı (İ) ile toplamının yarısının aşağı yuvarlanması ile elde edilen tam sayıdır. Türkiye geneli ortalama kayıtlı kişi sayısı ile çarpılacak olan hedef muayene katsayısı Bakanlıkça her yıl değiştirilebilecektir. Hedef muayene sayısı, ilgili ayın Türkiye geneli ortalama kayıtlı kişi sayısının binde 34 ünden (B) büyük olanlar için 75’tir.
15) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 (12) numaralı alt bendin (ii) ayrımının (b.) alt ayrımında belirtilen % 70 oranı; sağlık kurumlarına başvuru profili, nüfus grubunun sağlık ihtiyaçları ve birim türüne göre Bakanlıkça % 90 oranını geçmeyecek şekilde artırılabilir. Artırılması halinde bu durum yılın ilk ayında yayımlanır.
16) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 (12) numaralı alt bendin (v) ayrımına göre yapılacak teşvik ödemesinde; antibiyotik başta olmak üzere anti-enflamatuar, PPI gibi ilaç gruplarının yanı sıra yıllık, dönemlik, birim türü ve/veya bölgesel hedefler ve ödeme ağırlıkları Bakanlıkça belirlenir.
1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimine, hizmet verdiği merkezin kira, elektrik, su, yakıt, telefon, internet, bilgi-işlem, temizlik, büro malzemeleri, küçük onarım, danışmanlık, sekretarya, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ve tıbbi sarf malzemeleri gibi Bakanlıkça belirlenecek asgari fiziki ve teknik şartların devamına yönelik giderleri için her ay tavan ücretin % 50’sinin, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan illerin satın alma gücü paritesi puanı ile çarpımı sonucuna göre bulunacak tutarda ödeme yapılır. Aile hekimliği pozisyonunun, sözleşmeli aile hekimi bulunmaması nedeniyle boş olması durumunda, bu ödeme müdürlüğün döner sermayesine aktarılır ve birimin giderleri fatura ve benzeri belgeler ile yönetim karar defterinin ibrazı üzerine müdürlüğün döner sermayesinden karşılanır. (Ek cümleler:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/5 md.)3 Aile sağlığı merkezinin, bu alt bent kapsamında aile hekimince karşılanması öngörülen gider unsurlarından, hizmet verimliliğini ve kalitesini artırmak, sürekliliğini sağlamak amacıyla Bakanlıkça karşılananların bedelleri, ilgili aile hekimine yapılacak aile sağlığı merkezi gider ödemesinden kesilerek bakım, onarım, kiralama, iç mekan tadilatı, tefrişat ve malzeme temini de dahil olmak üzere aile sağlığı merkezlerinin giderlerinde kullanılmak üzere il sağlık müdürlüğünün bu amaçla açılacak döner sermaye hesabına aktarılır. Bu kesinti, Hazine ve Maliye Bakanlığının onayı aranmaksızın yukarıdaki aile sağlığı merkezi gider ödemesinden tavan ücretin %12’sine kadar olarak uygulanabilir. Bu kesinti, Bakanlıkça çıkarılan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre belirlenen yönetici hekim için %2 oranında az uygulanır. Gider unsurlarının seçimine, uygulanacağı yer ve bölgenin belirlenmesine, bedellerinin hesaplama yöntemlerine ve konuya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye Bakanlık yetkilidir.
2) Ceza infaz kurumunca, aile hekimliği biriminin teknik tıbbi ve fiziki donanımı için yapılan harcama bedelleri ile kira, elektrik, su, yakıt, temizlik, tıbbi sarf malzemesi gibi Bakanlıkça belirlenen asgari fiziki ve teknik şartların devamına yönelik giderlerden oluşan aylık kullanım bedelleri karşılığında bu bendin (1) numaralı alt bendinde belirtilen aile sağlığı merkezi gider ödemesinin % 80’i ödenmeksizin, iletişim, kırtasiye ve benzeri harcamalar için aile hekimine bunun % 20’si ödenir.
3) Cezaevi aile hekimliği birimlerinde görev yapanlar dışında, her aile hekimine ayrıca yukarıdaki tutara ek olarak her ay, Bakanlıkça belirlenen aile hekimliği birimleri gruplandırmasına göre tavan ücretin;
iii) B grubu aile hekimliği birimleri için tavan ücretin % 35’i,
oranı kadar ödeme yapılır.
4) Bu gruplandırmalara göre daha yüksek ilave ödeme gerektiren gruba göre ödeme yapılabilmesi için aile hekimince, ilgili gruba ait tüm kriterlerin sağlandığına dair belgeler ile müdürlüğe başvurulur. Başvuru tarihinden itibaren müdürlük veya Bakanlık ya da Bakanlıkça yetki verilen özel veya kamu kurum ve kuruluşlarınca, en geç otuz gün içinde Bakanlıkça belirlenecek esaslara göre yerinde değerlendirme yapılır. Değerlendirme evrakının bir nüshası aile hekimine verilir. Talep müdürlükçe, evrakın müdürlüğe intikalinden itibaren on gün içinde sonuçlandırılır. Talebin olumlu sonuçlanması halinde, talebin olumlu sonuçlandığı tarihten itibaren belirlenen yeni grup esas alınarak ödeme yapılır.
5) Grup değiştiren aile hekimi aynı yer için üç aydan önce yeniden grup değiştirmek için müracaat edemez.
6) Aile hekimliği birimleri, gruplandırma kriterleri açısından, asgari altı ayda bir denetlenir. Denetim ekibi müdürlük tarafından oluşturulur. Bu denetimlerde aile hekimliği birimlerinin ödeme aldığı grubun şartlarını kaybettiği tespit edilirse, bu şartların hangi tarihten itibaren kaybedildiği ve hangi gruba göre ödeme alınması gerektiği denetim raporunda belirtilir. Denetim raporunun müdürlükçe onaylanmasını müteakiben, ödeme yeni duruma göre yapılır ve şartların kaybedildiği tarihe göre yapılan fazla ödemeler geri alınır.
7) Denetim ekibi tarafından oluşturulan denetim raporuna karşı yedi gün içinde itiraz edilebilir. Müdürlüğe yapılan bu itiraz, oluşturulan bir komisyon marifetiyle on beş gün içinde değerlendirilir. İtiraz komisyonunun teşekkülü ile çalışma usul ve esasları Bakanlıkça belirlenir.
8) Yeni açılan ve müdürlükçe hizmet verilecek aile sağlığı merkezi mekanı gösterilemeyen birimler için aile sağlığı merkezi giderleri, on ay boyunca yukarıdaki kriterlere bağlı olmaksızın tavan ücretin % 100’ü olarak ödenir. Bu birimlerin açılmasını müteakiben ilk yerleştirme sonucunda boş kalması halinde müdürlüğün teklif ettiği ve Bakanlıkça uygun görülen yerler için giderleri döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere müdürlükçe kiralama, iç mekan tadilatı, tefrişat ve malzeme temini de dahil olmak üzere aile sağlığı merkezi oluşturulur. Ancak müdürlükçe, gerekçelendirmek ve Bakanlıkça onaylanmak kaydıyla yerleştirme işlemi beklenmeksizin, giderleri döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere aile sağlığı merkezi oluşturulabilir. Oluşturulan birime on aylık süre dolmadan aile hekimi yerleşmesi halinde on aylık sürenin sonuna kadar tavan ücretin % 50’si aile hekimine, kalan % 50’si ise müdürlük döner sermayesine ödenir.
9) Aile hekimlerinden herhangi birinin, aile sağlığı merkezi giderlerinin kendisine isabet eden kısımlarını ödemediği yönetim karar defteri ile ispatlandığı takdirde, aile sağlığı merkezi giderlerini karşılamak üzere söz konusu aile hekimine yapılan ödemelerden müdürlükçe kesinti yapılır.
10) Aile hekimlerinden herhangi biri kendisine bildirim yapılmasına rağmen, aile sağlığı merkezinin asgari fiziki ve teknik şartlarını yerine getirmediği takdirde, müdürlükçe bu eksiklikler giderilir ve bedeli söz konusu aile hekimine yapılan ödemelerden kesilerek müdürlük döner sermayesine aktarılır.
ç) Gezici Sağlık Hizmeti Giderleri:
1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimine, gezici sağlık hizmeti giderleri için;
kadar ödeme yapılır. Kat edilecek mesafenin hesabına yönelik usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
2) Gezici sağlık hizmetinin yürütülmesinde, müdürlüğe ait gezici sağlık araçları aile hekimlerine kullandırılabilir. İklim ve ulaşım şartları gibi nedenlerle gezici sağlık hizmetinin normal araçlarla verilemediği durumlarda, müdürlük aile hekimine kar paletli araç, 4x4 çekerli arazi tipi araç ve vasıtalarla ulaşım imkanı sağlayabilir. Araç tahsisi yapılan durumlarda gidilen yer veya yerlere ait bu bentte yer alan esasa göre yapılacak gezici sağlık hizmeti giderleri aile hekimi yerine müdürlüğün döner sermayesine aktarılır.
(3) Sözleşmeyle çalıştırılan veya geçici aile hekiminin ihtiyaç duyduğu tetkikler, müdürlüğün belirlediği laboratuvarlarda yaptırılır. Bu tetkikler için gerekli sarf malzemelerini müdürlük temin eder. Müdürlüğün belirlediği laboratuvarlarda yaptırılan tetkikler için belge karşılığında laboratuvara ödeme yapılır. Belgelendirilemeyen kısım için herhangi bir ödeme yapılamaz. Tetkik ve sarf malzemeleri giderleri karşılığı aile hekimi için yapılacak toplam ödeme tutarının, tavan ücretin % 100’ünü geçmesi halinde, aile hekiminin laboratuvar tetkikleri incelemeye tabi tutulur. Ancak hormon ve ELISA tetkik giderleri bu orana dahil edilmez.
(4) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimine; ikinci fıkranın (a), (b), (c) ve (ç) bentleri gereğince her ay itibarıyla yapılacak brüt ödemeler toplamı ile Devletçe karşılanacak sosyal güvenlik prim veya kesenekleri toplamı, tavan ücretin altı katını aşamaz.
(5) İkinci fıkrada sayılan ödemelerden; (a) bendinde belirtilenlerden gelir vergisi ve damga vergisi, diğer bentlerde belirtilenlerden ise damga vergisi kesilir.
(6) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimlerinin kendilerinden kesilecek sosyal güvenlik prim veya kesenekleri, ikinci fıkranın (a) bendinde belirtilen ödemelerden düşülür.
(7) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimlerine bu Yönetmelikte belirlenen ödemelerin dışında, 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun hükümleri dahil herhangi bir ad altında başkaca bir ödeme yapılamaz. Ancak 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamında ödenecek geçici görev yolluğu ödenir. Bu statüde çalışanlara, her ne şekilde olursa olsun sözleşmelerinin sona ermesi durumunda, sosyal güvenlik mevzuatı gereği ödenenler hariç herhangi bir ödeme yapılmaz.
(8) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre geçici iş göremezlik ödeneği alma hakkı bulunan aile hekimine, ikinci fıkranın (a) bendinde belirtilen ödemelerden geçici iş görmezlik ödeneği miktarı düşülerek ödeme yapılır.
Aile hekimi ödemelerine ilişkin diğer esaslar
MADDE 19- (1) Sözleşme ile çalıştırılan aile hekimine, 16 ncı maddenin;
ç) Tek birimli aile sağlığı merkezinde görev yapan ve yıllık izin sebebiyle görevi başında bulunamayan aile hekimine, toplam yıllık izin süresinin ilk on dört günlük kısmı için,
ödemeler tam olarak yapılır. Bu fıkra kapsamında tam ödeme yapılan aile hekimlerine, ikinci fıkraya göre ayrıca ödeme yapılmaz.
(2) Sözleşmeli aile hekimi yerine geçici aile hekimi görevlendirilmesi durumunda;
ç) 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (ç) bendine göre ödenecek gezici sağlık hizmeti gideri ödeneğinin tamamı, çalışılan gün sayısıyla orantılı olarak geçici aile hekimine,
ödenir.
(3) Sözleşmeli aile hekimi bulunmayan boş pozisyona geçici aile hekimi görevlendirilmesi durumunda;
ödenir.
(4) Bu madde gereği, görevlendirilen personele yapılacak ödemeler çalışılan gün sayısıyla orantılı olarak yapılır.
(5) Aile hekimliği sözleşmesi bulunmayan geçici aile hekimine, 209 sayılı Kanun gereğince ek ödeme yapılmaz. Bunların aylık veya ücretlerinin kadro veya pozisyonlarının bulunduğu birimden ödenmesine devam edilir. Aylıklarına ve ücretlerine ilave olarak ikinci ve üçüncü fıkralara göre yapılacak ödemelerin toplamı, tavan ücretin üç katını geçemez. Sözleşmeli aile hekimleri haricinde geçici aile hekimi olarak görevlendirilenlere bu maddeye göre yapılacak ödemenin (gezici sağlık hizmeti hariç) brüt tutarı, kadrosunun bulunduğu görev yeri ve unvanı gözönünde bulundurulmak suretiyle 209 sayılı Kanun gereğince döner sermayeden yapılacak ödemeler toplamının (taban ödeme ve teşvik ek ödeme dahil) brüt tutarından az olamaz (20 nci maddeye göre yapılacak performans kesintisi hariç). Ancak geçici aile hekimlerine ödenmek üzere döner sermaye emanet hesabına aktarılan tutarlardan varsa döner sermayeden yapılan teşvik ek ödemesi mahsup edilip, yasal kesintiler yapıldıktan sonra kalan kısmı geçici aile hekimine ödenir. (Ek cümle:RG-25/8/2022-31934-C.K-5988/2 md.) Geçici aile hekimine ödenecek toplam brüt tutar (maaş, ilave ödeme, sabit ödeme, taban ödeme ve teşvik ek ödemesi dahil) geçici aile hekiminin, çalıştığı aile hekimliği biriminde sözleşmeli olarak hizmet sunması halinde hesaplanacak olan sözleşmeye esas brüt ücretten fazla olamaz.[9][10]
Aile hekiminden yapılacak kesintiler[11]
MADDE 20- (1) Koruyucu hekimlik hizmetlerinden; aşılama, gebe, lohusa, bebek-çocuk takibi için ayrı ayrı, başarı oranına göre kesinti uygulanır. Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimi veya geçici aile hekimi için 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine göre hesaplanan brüt ücretin;
ç) Aylık başarı oranı % 89 - % 85 ise % 8’i,
esas alınmak suretiyle hesaplanacak miktarlar, aşılama, gebe, bebek-çocuk takibi için ayrı ayrı değerlendirilerek aile hekimine yapılacak ödemeden düşülür.
(2) Aşılama, gebe, lohusa, bebek-çocuk takiplerinin hangi aralıklarda ne şekilde yapılacağı ve kesintilerin usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek duyurulur.
(3) Köy yollarının kar, çığ düşmesi, sel nedeniyle kapanması gibi mülki idare amirinin takdir edeceği mücbir sebepler veya aşılama, gebe, lohusa, bebek-çocuk takibinin ihbar düzenlenmesine rağmen yaptırılmaması gibi nedenlerle yerine getirilemeyen hizmetler, bu hesaplamalarda dikkate alınmaz.
(4) Bu madde gereğince aile hekiminden yapılacak kesintilerin toplamı, 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendi gereğince hesaplanan brüt tutarın % 20’sinden fazla olamaz.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Aile Sağlığı Çalışanına Yapılacak Ödemeler ve Uygulanacak Usul ve Esaslar
Aile sağlığı çalışanı ödeme esasları
MADDE 21- (1) Sözleşmeyle çalıştırılan aile sağlığı çalışanına, çalışılan gün sayısına göre ödeme yapılır.
(2) Sözleşmeyle çalıştırılan aile sağlığı çalışanına, aylık olarak yapılacak ödemeler, aşağıda yer alan unsurlardan oluşur:
1) (Değişik:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/8 md.)3 Kayıtlı kişilerden;
iii) 0 - 28 gün nüfus grubu için (5) katsayısı,
vii) Diğer kişiler için ilgili yaş gruplarının, sağlık kurumlarına yıllık başvuru sayısı, nüfus grubunun sağlık ihtiyaçları ile birim türüne göre her yılın ocak ayında Bakanlıkça belirlenen ve ağırlıklı ortalaması (0,80) olan katsayısı,
esas alınır. Ancak son altı ayda birime müracaat etmeyen nüfus grupları için belirtilen katsayının yarısı esas alınır.
2) Kayıtlı kişiler, katsayısı yüksek olan gruptan başlanarak sıralanır ve puan hesaplaması yapılır.
3) Kayıtlı ilk 3500 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır, ve bulunan puanlar toplanarak ara puan hesaplanır.[12]
4) Nüfus ve coğrafi yapısı nedeniyle kayıtlı nüfusun zorunlu olarak düşük olduğu Bakanlıkça belirlenen yerlerde ilk 1350 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanır (A). Bu toplam puan 2 katsayısıyla çarpılır (Ax2). Daha sonra, 1351 ile 2400 kişiye kadar kayıtlı kişiler için de her gruptaki kişi sayısıyla o grubun katsayısı çarpılır ve bulunan puanlar toplanarak (B), daha önce bulunmuş olan puana eklenir ((Ax2)+B) ve ara puan hesaplanır.
5) Entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde, nöbet hizmetlerini de kapsamak üzere 2.400 kişiye kadar, her gruptaki kişi sayısı o grubun katsayısıyla çarpılır ve bulunan puanlar toplanır (A). Daha sonra bu toplam puan, 1,65 katsayısıyla çarpılarak (Ax1,65) ara puan hesaplanır. (Ek cümle:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/8 md.)3 Ancak aylık asgari 5 nöbet (ve/veya 96 saat) tutulmadığı takdirde, tutulmayan her 8 saatlik nöbet için 1,65 katsayısı % 8 azaltılarak uygulanır.
6) Kayıtlı kişiler ile ilgili olarak, hipertansiyon, diyabet, kanser ve obezite gibi hastalıkların taranması, takibi ve takip sonucunda meydana gelen değişim oranları ile vaka yönetimine göre (0,90) ila (1,50) arasında belirlenecek olan tarama ve takip katsayısı ile ara puan çarpılmak suretiyle maaşa esas puan hesaplanır. Bakanlıkça sevk sistemi uygulamasına geçilmesine karar verilen il ve/veya ilçelerde tarama ve takip katsayısı (0,90) ila (2) arasında uygulanır. Tarama ve takip katsayısına dahil edilecek olan hastalıklar ile bu hastalıkların tarama, takip ve takip sonucunda meydana gelecek değişimlerin oranları, bu oranların hesaplanması ile ilgili usul ve esaslar Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakanlıkça belirlenir.
7) Maaşa esas puanın, kayıtlı kişi sayısına bakılmaksızın, ilk 1.000 puana kadarki kısmı için (1.000 puan dahil);
tutarında ödeme yapılır. 1.000 puanın üzerinde kalan puanların tavan ücretin onbinde 2,1’i ile çarpılması sonucu bulunan tutar ayrıca ödenir.
8) Ödemeye esas olacak pozisyonun entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde ya da nüfus ve coğrafi yapısı nedeniyle kayıtlı nüfusun zorunlu olarak düşük olduğu Bakanlıkça belirlenen yerlerde olması halinde, kayıtlı kişi sayısının 2.400’den fazla, diğer yerlerde ise 3500’den fazla olması halinde; büyükten küçüğe doğru grup katsayısı sıralaması esas alınmak üzere ödeme yapılır ve bu sayıları aşan kısım için ise aile sağlığı çalışanlarına herhangi bir ödeme yapılmaz.[13]
9) Aile hekimliği biriminin hizmet sunmaya başladığı tarihten on sekizinci ayın sonuna kadar – altıncı ayın sonundan itibaren en az 500 nüfusa sahip olması şartıyla – bu bendin (7) numaralı alt bendi; Maaşa esas puanın, kayıtlı kişi sayısına bakılmaksızın, ilk 2.000 puana kadarki kısmı için (2.000 puan dahil);
tutarında ödeme yapılır. 2.000 puanın üzerindeki puanlar için, söz konusu puanların tavan ücretin onbinde 2,1’i ile çarpılarak bulunan tutar ayrıca ödenir şeklinde uygulanır.
10) Deprem, sel felaketi ve salgın gibi olağanüstü durumlarda yapılacak hizmetler için ayrıca bir ödeme yapılmaz.
11) (Ek:RG-25/8/2022-31934-C.K-5988/3 md.) Aile sağlığı çalışanlarına, halk sağlığının geliştirilmesine destekleri, halkın birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmaları ve düzenli hizmet sunumuna katkıları nispetinde ödüllendirilmeleri ve motivasyonlarının sürdürülmesi amacıyla destek ödemesi yapılır. (Değişik cümleler:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/10 md.) Bu ödeme, herhangi bir disiplin cezası almamış olan sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarının tavan ücretin % 3’ü oranında yapılır. Ancak bu ödeme uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara ise üç ay süre ile yapılmaz.
12) (Ek:RG-25/8/2022-31934-C.K-5988/3 md.) (Değişik:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/8 md.)3 Aile sağlığı çalışanına;
iii) Yıl içerisinde aile hekimliği birimine kayıtlı kişilerin kamu, özel ve üniversite hastanelerine yapmış oldukları kişi başı hekime müracaat sayısının bir önceki yılın aynı dönemi içerisinde yaptıkları kişi başı başvuru sayısına eşit olması ya da bu sayıdan düşük olması veya önceki 12 aylık dönemde kayıtlı kişilerin kişi başı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat sayısı 7 den az olması durumunda tavan ücretin % 2,5’i,
oranında teşvik ödemesi yapılır.
13) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/8 md.)3 (12) numaralı alt bendin (i) ayrımında belirtilen günlük muayene sayısı (MG); aşağıda formülü gösterildiği şekilde, aile sağlığı çalışanının fiilen çalıştığı günler için birlikte çalıştığı aile hekiminin yaptığı her bir nüfus grubuna ait muayene sayısının (M) nüfus grup katsayısı (K) ile çarpımlarının toplamının ilgili aydaki aile sağlığı çalışanının fiilen görev yaptığı gün sayısına (f) bölünmesi ile bulunur.
14) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/8 md.)3 (12) numaralı alt bendin (i) ayrımında belirtilen hedef muayene sayısı (MH); aşağıda formülü gösterildiği şekilde, ilgili aydaki her bir nüfus grubuna ait önceki yılın aynı ayındaki tüm sağlık kuruluşlarına başvuru sayısının (A) ilgili nüfus grubunun katsayısı (B) ile çarpımlarının toplamının, yarısının, çalışma günü sayısına (Ç) bölümünün, yukarı yuvarlanmasıyla elde edilen tam sayının ilgili ayın Türkiye geneli ortalama kayıtlı kişi sayısının hedef muayene katsayısı olan binde 16 sı ile çarpımıyla elde edilecek sayı (İ) ile toplamının yarısının aşağı yuvarlanması ile elde edilen tam sayıdır. Türkiye geneli ortalama kayıtlı kişi sayısı ile çarpılacak olan hedef muayene katsayısı Bakanlıkça her yıl değiştirilebilecektir. Hedef muayene sayısı, ilgili ayın Türkiye geneli ortalama kayıtlı kişi sayısının binde 34’ünden (B) büyük olanlar için 75’tir.
15) (Ek:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/8 md.)3 (12) numaralı alt bendin (ii) ayrımının (b.) alt ayrımında belirtilen % 70 oranı; bir önceki yılın sağlık kurumlarına başvuru profili, nüfus grubunun sağlık ihtiyaçları ve birim türüne göre Bakanlıkça % 90 oranını geçmeyecek şekilde artırılabilir. Artırılması halinde bu durum yılın ilk ayında yayımlanır.
(3) Sözleşmeyle çalıştırılan aile sağlığı çalışanlarına, bu madde gereğince her ay itibarıyla yapılacak brüt ödemeler toplamı ile Devletçe karşılanacak sosyal güvenlik prim veya kesenekleri toplamı, tavan ücretin bir buçuk katını aşamaz.
(4) İkinci fıkrada sayılan ödemelerden; (a) bendinde belirtilenden gelir vergisi ve damga vergisi, (b) bendinde belirtilenden ise sadece damga vergisi kesilir.
(5) Sözleşmeyle çalıştırılan aile sağlığı çalışanlarının kendilerinden kesilecek sosyal güvenlik prim veya kesenekleri, ikinci fıkranın (a) bendinde belirtilen ödemelerden düşülür.
(6) Sözleşmeyle çalıştırılan aile sağlığı çalışanına bu Yönetmelikte belirlenen ödemelerin dışında, 209 sayılı Kanun hükümleri dahil herhangi bir ad altında başkaca bir ödeme yapılamaz. Ancak 6245 sayılı Kanun kapsamında ödenecek geçici görev yolluğu ödenir. Bu statüde çalışanlara, her ne şekilde olursa olsun, sözleşmelerinin sona ermesi veya erdirilmesi durumunda, sosyal güvenlik mevzuatı gereği ödenenler hariç herhangi bir ödeme yapılmaz.
(7) 5510 sayılı Kanuna göre geçici iş göremezlik ödeneği alma hakkı bulunan aile sağlığı çalışanına ikinci fıkranın (a) bendinde belirtilen ödemelerde geçici iş göremezlik ödeneği miktarı düşülerek ödeme yapılır.
(8) Bakanlıkça, aile hekimliği uzmanlık eğitimi veren kurumlara tahsis edilen aile hekimliği biriminde çalışan sözleşmeli aile sağlığı çalışanı bulunması halinde, eğitim kurumuna yapılacak ödemeden aile sağlığı çalışanı için yapılması gereken ödeme mahsup edilir.
(9) Bu maddeye göre aile sağlığı çalışanlarına yapılacak net ödeme miktarı asgari ücretin net ödeme miktarından az olamaz.
Aile sağlığı çalışanı ödemelerine ilişkin diğer esaslar[15]
MADDE 22- (1) Sözleşme ile çalıştırılan aile sağlığı çalışanına, 16 ncı maddenin;
ç) Tek birimli aile sağlığı merkezinde görev yapan ve yıllık izin sebebiyle görevi başında bulunamayan aile sağlığı çalışanına, toplam yıllık izin süresinin ilk on dört günlük kısmı için,
ödemeler tam olarak yapılır. Bu fıkra kapsamında tam ödeme yapılan aile sağlığı çalışanına, ikinci fıkraya göre ayrıca ödeme yapılmaz.
(2) Sözleşmeli aile sağlığı çalışanı yerine geçici aile sağlığı çalışanı görevlendirilmesi durumunda;
ödenir.
(3) Sözleşmeli aile sağlığı çalışanı bulunmayan boş pozisyona geçici aile sağlığı çalışanı görevlendirilmesi durumunda; geçici aile sağlığı çalışanına 21 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine göre kayıtlı kişiler için yapılacak brüt ödeme miktarının % 50’si görevlendirilen geçici aile sağlığı çalışanına veya geçici aile sağlığı çalışanı olarak Bakanlık personeli görevlendirilmiş ise bu personele ödenmek üzere kadrosunun bulunduğu kurum döner sermaye emanet hesabına aktarılır.
(4) Bu madde gereği görevlendirilen personele yapılacak ödemeler çalışılan gün sayısıyla orantılı olarak yapılır.
(5) Aile sağlığı çalışanı sözleşmesi bulunmayan geçici aile sağlığı çalışanına 209 sayılı Kanun gereğince ek ödeme yapılmaz. Bunların aylık veya ücretlerinin kadro veya pozisyonlarının bulunduğu birimden ödenmesine devam edilir. Aylıklarına ve ücretlerine ilave olarak ikinci ve üçüncü fıkralara göre yapılacak ödemelerin toplamı, tavan ücretin % 75’ini geçemez. Sözleşmeli aile sağlığı çalışanı haricinde geçici aile sağlığı çalışanı olarak görevlendirilenlere bu maddeye göre yapılacak ödemenin brüt tutarı, kadrosunun bulunduğu görev yeri ve unvanı gözönünde bulundurulmak suretiyle 209 sayılı Kanun gereğince döner sermayeden yapılacak ödemeler toplamının (taban ödeme ve teşvik ek ödeme dahil) brüt tutarından az olamaz (23 üncü maddeye göre yapılacak performans kesintisi hariç). Ancak, geçici aile sağlığı çalışanına ödenmek üzere döner sermaye emanet hesabına aktarılan tutarlardan varsa döner sermayeden yapılan teşvik ek ödemesi mahsup edilip, yasal kesintiler yapıldıktan sonra kalan kısmı geçici aile sağlığı çalışanına ödenir. (Ek cümle:RG-25/8/2022-31934-C.K-5988/4 md.) Geçici aile sağlığı çalışanına ödenecek toplam brüt tutar (maaş, ilave ödeme, sabit ödeme, taban ödeme ve teşvik ek ödemesi dahil) geçici aile sağlığı çalışanının, çalıştığı aile hekimliği biriminde sözleşmeli olarak hizmet sunması halinde hesaplanacak olan sözleşmeye esas brüt ücretten fazla olamaz.[16]
Aile sağlığı çalışanından yapılacak kesintiler
MADDE 23- (1) Bu Yönetmeliğin 20 nci maddesine göre yapılacak kesintilerdeki usul, esas ve oranlar, sözleşme veya görevlendirmeyle çalıştırılan aile sağlığı çalışanları için 21 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendine göre hesaplanan brüt gelir üzerinden hesaplanmak suretiyle aynen uygulanır.
(2) Bu madde gereğince aile sağlığı çalışanından yapılacak kesintilerin toplamı, 21 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendi gereğince hesaplanan brüt gelirinin % 20’sinden fazla olamaz.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Ödeme zamanı
MADDE 24- (1) Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yapılacak ödemeler, çalışılan ay sonuçlarının müdürlüğe bildiriminden itibaren on beş gün içinde yapılır.
Düzenleyici işlemler
MADDE 25- (1) Bakanlık, bu Yönetmeliğin uygulanmasını sağlamak üzere her türlü alt düzenlemeyi yapmaya yetkilidir. Bu düzenlemeler, Bakanlığın resmi internet sayfasında ilan edilir ve aile hekimlerine, aile sağlığı çalışanlarına ve ilgililerine ilan tarihinde tebliğ edilmiş sayılır.
Genel hayata etkili afet durumlarında yapılacak uygulamalar
MADDE 25/A- (Ek:RG-5/4/2023-32154-CK-7036/3 md.)
(1) Genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde aile hekimliği uygulaması, Sağlık Bakanının onayı ile aşağıdaki şekilde yürütülebilir:
ç) Koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanması ile ilgili 20 nci ve 23 üncü maddelere istinaden herhangi bir kesinti yapılmaz.
(2) Bu uygulamalar, genel hayata etkili afetin yaşanmasından itibaren altı ay süre ile uygulanır. Sağlık Bakanının onayı ile bu süre bir defa olmak üzere uzatılabilir.
Sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimi
MADDE 26- (1) 1219 sayılı Kanunun geçici 9 uncu maddesi kapsamında; sözleşmeli aile hekimi olarak çalışmakta olanlar, tıpta uzmanlık sınavı sonuçlarına göre, merkezi yerleştirmeye tabi olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde aile hekimliği uzmanlık eğitimi yapabilir.
(2) Eğitim süresince aile hekimliği sözleşmesi devam eder.
(3) Eğitime başlatılan sözleşmeli aile hekimlerine ilişkin eğitim süreçleri, eğitim aldıkları aile hekimliği anabilim dalları veya eğitim klinikleri tarafından yürütülür. Klinik rotasyonlar dışında eğitim kurumunda verilecek eğitimler, aile hekimliği hizmetlerini aksatmayacak şekilde çalışma saatleri dışında en fazla iki farklı günde ve ayda sekiz saati geçmeyecek şekilde eğitim kurumunca planlanır. Klinik rotasyon dışındaki bu eğitim süreçleri için yüz yüze eğitim yerine diğer interaktif iletişim yöntemleri tercih edilebilir. Yüz yüze eğitim dışındaki eğitim yöntemlerinde bu fıkradaki süre sınırı uygulanmaz.
(4) Eğitime başladıkları tarihte çalıştıkları aile hekimliği birimini en az üç yıl değiştirmemek şartıyla bu maddeye göre uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlayan sözleşmeli aile hekimleri, 3359 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesi gereğince yapmakla yükümlü oldukları Devlet hizmetini ifa etmiş sayılırlar.
(5) Bu madde doğrultusunda yapılacak ödemelere ilişkin usul ve esaslar şunlardır:
(6) Sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimini tamamlayan hekimlerin, aile hekimliği uzmanlık kadrolarına atanmaları halinde aynı gün içinde olmak kaydıyla mevcut aile hekimliği sözleşmeleri feshedilmeksizin kadro başlayış ve ayrılış işlemleri yapılır.
Kiralama
MADDE 27- (1) Bakanlığa tahsisli veya Bakanlığın kullanımındaki taşınmazlardan müdürlükçe uygun görülenler, aile hekimliği birimi olarak kullanmak üzere aile hekimlerine kiralanabilir.
(2) Kira bedeli; yerleşim yeri, çalışan aile hekimi sayısı, aile hekimliği birimi gruplandırma sınıfı, bölgesel satın alma gücü paritesi, binanın yaşı, bina rayiç bedeli, kiralamaya tabi alan gibi kriterler dikkate alınarak belirlenir. Kiralama ve tahsilata ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.
(3) Bakanlığa tahsisli veya Bakanlığın kullanımındaki taşınmazlarda hizmet vermek üzere yerleştirilen aile hekimlerince kiralama sözleşmesi imzalanmadan hizmet sözleşmesi imzalanamaz.
(4) 18 inci maddenin ikinci fıkrasının (c) bendinin (8) numaralı alt bendi çerçevesinde Müdürlükçe oluşturulan aile sağlığı merkezlerinin kira ödemeleri, aile hekimlerinin aile sağlığı merkezi gider ödemesinden kesilerek müdürlükçe yapılır. Ancak aile hekiminden kesilecek kira bedeli, il genelinde bir önceki yıl haziran ayında kamu binalarında görev yapan aile hekimlerinin ödediği ortalama kira bedelinin iki buçuk katından fazla olamaz. Bu yerlerde görev yapacak aile hekimleri ile müdürlük arasında alt kira/kullanım sözleşmesi yapılır.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik ve mevzuattaki atıflar
MADDE 28- (1) 24/12/2010 tarihli ve 2010/1237 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
(2) Mevzuatta, birinci fıkra ile yürürlükten kaldırılan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine yapılan atıflar bu Yönetmeliğe yapılmış sayılır.
Covid-19 salgını nedeni ile yapılacak ilave ödemeler
GEÇİCİ MADDE 1- (Ek:RG-15/7/2021-31542-CK-4301/1 md.)
(1) 1/7/2021 tarihinden geçerli olmak üzere üç ay süreyle bu Yönetmelikte belirlenen esaslara tabi olmaksızın, sözleşmeli aile hekimlerine net aylık 3.000.-TL’ye kadar, sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarına net aylık 1.500.-TL’ye kadar Covid-19 aşısı yapılması hususu dikkate alınarak Sağlık Bakanlığınca belirlenen tutarda ilave ödeme yapılabilir.
(2) Bu madde gereğince yapılacak ilave ödemenin brüt tutarı ile Devletçe karşılanacak sosyal güvenlik primi veya kesenekleri toplamı, 18 inci maddenin dördüncü fıkrası ile 21 inci maddenin üçüncü fıkrasında dikkate alınır.
Yürürlük
MADDE 29- (1) Bu Yönetmelik 1/7/2021 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 30- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
EK- 1
AİLE HEKİMİ SÖZLEŞME ÖRNEĞİ[17]
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
AİLE HEKİMİ HİZMET SÖZLEŞMESİ
1- T.C. Sağlık Bakanlığı adına ………… Valiliği ile …………………………… arasında, 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesi gereğince aşağıdaki şartlarda bu sözleşme imzalanmıştır.
2- Sözleşmede geçen;
ç) Sözleşme: Bu hizmet sözleşmesini,
ifade eder.
3- İlgili, Kurumca belirlenen aile hekimliği çalışma bölgelerinden Uygulama Yönetmeliğine uygun olarak tercih ettiği ............ Nolu Aile Hekimliği Biriminde, yürürlükteki kanun, yönetmelik, genelge ve verilecek talimatlara, hasta haklarına, mesleki ve genel etik kurallarına uygun olarak aile hekimliği görevini ifa etmeyi sözleşme süresince kabul eder.
4- Çalışma saatleri ve izinler konusunda Kanun, Uygulama Yönetmeliği ile Sözleşme Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
5- İlgiliye yapılacak ödemeler ve kesintilerde Sözleşme Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Bunun dışında herhangi bir ad altında başka bir ödeme yapılamaz.
6- İlgiliden her türlü prim, kesenek ve kurum karşılıkları sözleşme ücretlerinden kesilerek Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarılır.
7- İlgili hakkında 19/4/1990 tarihli ve 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve 2/12/1999 tarihli ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun hükümleri uygulanır.
8- İlgili ve ilgilinin çalıştırdığı kişiler tarafından Kuruma verilen zararlar tazmin ettirilir. İlgili ve ilgilinin çalıştırdığı kişilerin görevi esnasında veya görevi ile ilgili olarak üçüncü şahıslara verilen zararlar neticesinde bu kişilere Kurumca yapılmak zorunda kalınan ödemeler için genel hükümler çerçevesinde ilgiliye rücu edilir.
9- İlgili, görevi sırasında edindiği gizlilik taşıyan bilgileri ve kişisel verileri, görevinden ayrılsa dahi Kurumun yazılı izni olmadan açıklayamaz.
10- Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hallerde Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve Sözleşme Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
11- Sözleşmenin süresi 2 mali yıl ile sınırlı olup, bu sözleşme …/…/…. tarihinden …/…/….. tarihine kadar geçerlidir.
Bu sözleşme 11 maddeden ibaret olup …/…/…. tarihinde … (…) nüsha olarak düzenlenmiştir.
AİLE HEKİMİ |
BAKANLIK YETKİLİSİ |
|
Adı Soyadı : |
||
Görev Yeri : |
||
Adresi : |
||
Tarih : |
||
İmza : |
EK-2
AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI SÖZLEŞME ÖRNEĞİ[18]
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI HİZMET SÖZLEŞMESİ
1- T.C. Sağlık Bakanlığı adına ……….. Valiliği ile ………………………… arasında, 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununun 3 üncü maddesi uyarınca aşağıdaki şartlarda bu sözleşme imzalanmıştır.
2- Sözleşmede geçen;
ç) Sözleşme: Bu hizmet sözleşmesini,
ifade eder.
3- İlgili, Kurumca belirlenen aile hekimliği çalışma bölgelerinden Uygulama Yönetmeliğine uygun olarak tercih ettiği ............ Nolu Aile Hekimliği Biriminde, yürürlükteki kanun, yönetmelik, genelge ve verilecek talimatlara, hasta haklarına, mesleki ve genel etik kurallarına uygun olarak aile sağlığı çalışanı görevini ifa etmeyi sözleşme süresince kabul eder.
4- Çalışma saatleri ve izinler konusunda Kanun, Uygulama Yönetmeliği ile Sözleşme Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
5- İlgiliye yapılacak ödemeler ve kesintilerde Sözleşme Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Bunun dışında herhangi bir ad altında başka bir ödeme yapılamaz.
6- İlgiliden her türlü prim, kesenek ve kurum karşılıkları sözleşme ücretlerinden kesilerek Sosyal Güvenlik Kurumuna aktarılır.
7- İlgili hakkında 19/4/1990 tarihli ve 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve 2/12/1999 tarihli ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun hükümleri uygulanır.
8- İlgili tarafından Kuruma verilen zararlar tazmin ettirilir ve görevi esnasında veya görevi ile ilgili olarak üçüncü şahıslara verilen zararlar neticesinde bu kişilere Kurumca yapılmak zorunda kalınan ödemeler için genel hükümler çerçevesinde ilgiliye rücu edilir.
9- İlgili, görevi sırasında edindiği gizlilik taşıyan bilgileri ve kişisel verileri, görevinden ayrılsa dahi Kurumun yazılı izni olmadan açıklayamaz.
10- Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hallerde Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve Sözleşme Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
11- Sözleşmenin süresi 2 mali yıl ile sınırlı olup, bu sözleşme …/…/…. tarihinden …/…/….. tarihine kadar geçerlidir.
Bu sözleşme 11 maddeden ibaret olup …/…/…. tarihinde … (…) nüsha olarak düzenlenmiştir.
|
AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI |
BAKANLIK YETKİLİSİ |
Adı Soyadı : |
|
|
Görev Yeri : |
|
|
Adresi : |
|
|
Tarih : |
|
|
İmza : |
|
|
EK-3
(Mülga cetvel:RG-29/7/2023-32263-CK-7432/11 md.)
(Değişik:RG-30/10/2024-32707-CK-9073/13 md.)3 EK-4 |
|||||
SOSYOEKONOMİK GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ ÜCRETİ LİSTESİ |
|||||
SIRA NO |
İL ADI |
İLÇE ADI |
Skor |
Kademe |
Ödeme Göstergesi |
1 |
İstanbul |
Şişli |
6,959 |
1 |
0 |
2 |
Ankara |
Çankaya |
6,901 |
1 |
0 |
3 |
İstanbul |
Beşiktaş |
5,940 |
1 |
0 |
4 |
İstanbul |
Kadıköy |
4,910 |
1 |
0 |
5 |
Ankara |
Yenimahalle |
4,481 |
1 |
0 |
6 |
İstanbul |
Bakırköy |
4,465 |
1 |
0 |
7 |
İstanbul |
Fatih |
4,226 |
1 |
0 |
8 |
Bursa |
Nilüfer |
4,072 |
1 |
0 |
9 |
İstanbul |
Ataşehir |
3,545 |
1 |
0 |
10 |
İstanbul |
Başakşehir |
3,468 |
1 |
0 |
11 |
İzmir |
Konak |
3,465 |
1 |
0 |
12 |
İstanbul |
Beyoğlu |
3,394 |
1 |
0 |
13 |
İstanbul |
Ümraniye |
3,364 |
1 |
0 |
14 |
İstanbul |
Sarıyer |
3,249 |
1 |
0 |
15 |
Antalya |
Muratpaşa |
3,173 |
1 |
0 |
16 |
İstanbul |
Üsküdar |
3,045 |
1 |
0 |
17 |
İzmir |
Bornova |
3,028 |
1 |
0 |
18 |
İzmir |
Balçova |
2,902 |
1 |
0 |
19 |
İstanbul |
Tuzla |
2,730 |
1 |
0 |
20 |
İstanbul |
Maltepe |
2,685 |
1 |
0 |
21 |
Konya |
Selçuklu |
2,562 |
1 |
0 |
22 |
Ankara |
Altındağ |
2,528 |
1 |
0 |
23 |
İstanbul |
Beylikdüzü |
2,503 |
1 |
0 |
24 |
İstanbul |
Pendik |
2,485 |
1 |
0 |
25 |
Muğla |
Bodrum |
2,483 |
1 |
0 |
26 |
İstanbul |
Esenyurt |
2,479 |
1 |
0 |
27 |
Antalya |
Konyaaltı |
2,465 |
1 |
0 |
28 |
İstanbul |
Bahçelievler |
2,423 |
1 |
0 |
29 |
İstanbul |
Zeytinburnu |
2,382 |
1 |
0 |
30 |
Denizli |
Merkezefendi |
2,375 |
1 |
0 |
31 |
Gaziantep |
Şehitkamil |
2,375 |
1 |
0 |
32 |
Bursa |
Osmangazi |
2,374 |
1 |
0 |
33 |
İstanbul |
Bağcılar |
2,346 |
1 |
0 |
34 |
Kocaeli |
Gebze |
2,334 |
1 |
0 |
35 |
İstanbul |
Kartal |
2,321 |
1 |
0 |
36 |
İstanbul |
Bayrampaşa |
2,266 |
1 |
0 |
37 |
İzmir |
Karşıyaka |
2,222 |
1 |
0 |
38 |
İstanbul |
Kağıthane |
2,174 |
1 |
0 |
39 |
İstanbul |
Küçükçekmece |
2,161 |
1 |
0 |
40 |
Edirne |
Merkez |
2,113 |
1 |
0 |
41 |
İzmir |
Çiğli |
2,046 |
1 |
0 |
42 |
Adana |
Seyhan |
2,043 |
1 |
0 |
43 |
İzmir |
Gaziemir |
2,031 |
1 |
0 |
44 |
Kocaeli |
İzmit |
2,023 |
1 |
0 |
45 |
İzmir |
Çeşme |
1,998 |
1 |
0 |
46 |
Kayseri |
Melikgazi |
1,983 |
1 |
0 |
47 |
Ankara |
Etimesgut |
1,957 |
1 |
0 |
48 |
Eskişehir |
Odunpazarı |
1,950 |
1 |
0 |
49 |
Mersin |
Yenişehir |
1,948 |
1 |
0 |
50 |
İstanbul |
Güngören |
1,920 |
1 |
0 |
51 |
İstanbul |
Büyükçekmece |
1,891 |
1 |
0 |
52 |
İzmir |
Güzelbahçe |
1,882 |
1 |
0 |
53 |
Çanakkale |
Merkez |
1,846 |
1 |
0 |
54 |
İstanbul |
Eyüpsultan |
1,839 |
1 |
0 |
55 |
İstanbul |
Adalar |
1,822 |
1 |
0 |
56 |
Trabzon |
Ortahisar |
1,807 |
1 |
0 |
57 |
Ankara |
Gölbaşı |
1,790 |
1 |
0 |
58 |
Kırıkkale |
Yahşihan |
1,778 |
1 |
0 |
59 |
İzmir |
Urla |
1,768 |
1 |
0 |
60 |
Samsun |
Atakum |
1,734 |
1 |
0 |
61 |
İstanbul |
Beykoz |
1,732 |
1 |
0 |
62 |
Erzurum |
Yakutiye |
1,688 |
1 |
0 |
63 |
Çanakkale |
Bozcaada |
1,677 |
1 |
0 |
64 |
Antalya |
Alanya |
1,676 |
1 |
0 |
65 |
Muğla |
Marmaris |
1,671 |
1 |
0 |
66 |
İstanbul |
Avcılar |
1,640 |
1 |
0 |
67 |
İzmir |
Narlıdere |
1,632 |
1 |
0 |
68 |
Manisa |
Yunusemre |
1,581 |
2 |
0 |
69 |
Tekirdağ |
Çorlu |
1,577 |
2 |
0 |
70 |
Kocaeli |
Başiskele |
1,562 |
2 |
0 |
71 |
Kayseri |
Kocasinan |
1,558 |
2 |
0 |
72 |
Muğla |
Menteşe |
1,555 |
2 |
0 |
73 |
Isparta |
Merkez |
1,551 |
2 |
0 |
74 |
Ankara |
Kahramankazan |
1,538 |
2 |
0 |
75 |
Antalya |
Manavgat |
1,538 |
2 |
0 |
76 |
Adana |
Çukurova |
1,529 |
2 |
0 |
77 |
Sakarya |
Serdivan |
1,527 |
2 |
0 |
78 |
Muğla |
Fethiye |
1,522 |
2 |
0 |
79 |
Aydın |
Efeler |
1,518 |
2 |
0 |
80 |
Antalya |
Kemer |
1,501 |
2 |
0 |
81 |
Aydın |
Kuşadası |
1,495 |
2 |
0 |
82 |
Konya |
Karatay |
1,481 |
2 |
0 |
83 |
Bolu |
Merkez |
1,480 |
2 |
0 |
84 |
Eskişehir |
Tepebaşı |
1,477 |
2 |
0 |
85 |
İstanbul |
Gaziosmanpaşa |
1,460 |
2 |
0 |
86 |
İstanbul |
Çekmeköy |
1,450 |
2 |
0 |
87 |
Antalya |
Kepez |
1,392 |
2 |
0 |
88 |
Sakarya |
Adapazarı |
1,392 |
2 |
0 |
89 |
Ankara |
Keçiören |
1,365 |
2 |
0 |
90 |
İstanbul |
Esenler |
1,354 |
2 |
0 |
91 |
Samsun |
İlkadım |
1,343 |
2 |
0 |
92 |
İzmir |
Bayraklı |
1,322 |
2 |
0 |
93 |
Tekirdağ |
Süleymanpaşa |
1,314 |
2 |
0 |
94 |
İstanbul |
Silivri |
1,312 |
2 |
0 |
95 |
İstanbul |
Sancaktepe |
1,275 |
2 |
0 |
96 |
Balıkesir |
Altıeylül |
1,245 |
2 |
0 |
97 |
Kütahya |
Merkez |
1,230 |
2 |
0 |
98 |
Denizli |
Pamukkale |
1,227 |
2 |
0 |
99 |
İzmir |
Buca |
1,227 |
2 |
0 |
100 |
Antalya |
Döşemealtı |
1,216 |
2 |
0 |
101 |
Uşak |
Merkez |
1,204 |
2 |
0 |
102 |
Zonguldak |
Merkez |
1,189 |
2 |
0 |
103 |
Mersin |
Akdeniz |
1,183 |
2 |
0 |
104 |
Afyonkarahisar |
Merkez |
1,178 |
2 |
0 |
105 |
İzmir |
Aliağa |
1,154 |
2 |
0 |
106 |
Sakarya |
Arifiye |
1,148 |
2 |
0 |
107 |
Mersin |
Mezitli |
1,147 |
2 |
0 |
108 |
Hatay |
Antakya |
1,146 |
2 |
0 |
109 |
Giresun |
Merkez |
1,145 |
2 |
0 |
110 |
Sivas |
Merkez |
1,138 |
2 |
0 |
111 |
Yalova |
Merkez |
1,137 |
2 |
0 |
112 |
Elazığ |
Merkez |
1,135 |
2 |
0 |
113 |
Ordu |
Altınordu |
1,121 |
2 |
0 |
114 |
Kırklareli |
Lüleburgaz |
1,120 |
2 |
0 |
115 |
Balıkesir |
Karesi |
1,108 |
2 |
0 |
116 |
Bursa |
Yıldırım |
1,085 |
2 |
0 |
117 |
Tunceli |
Merkez |
1,084 |
2 |
0 |
118 |
Nevşehir |
Merkez |
1,082 |
2 |
0 |
119 |
Rize |
Merkez |
1,079 |
2 |
0 |
120 |
İzmir |
Karabağlar |
1,078 |
2 |
0 |
121 |
Balıkesir |
Edremit |
1,072 |
2 |
0 |
122 |
Balıkesir |
Bandırma |
1,072 |
2 |
0 |
123 |
Hatay |
İskenderun |
1,056 |
2 |
0 |
124 |
Konya |
Meram |
1,053 |
2 |
0 |
125 |
Ankara |
Sincan |
1,050 |
2 |
0 |
126 |
Bursa |
Mudanya |
1,037 |
2 |
0 |
127 |
Tekirdağ |
Çerkezköy |
1,034 |
2 |
0 |
128 |
Düzce |
Merkez |
1,032 |
2 |
0 |
129 |
Çorum |
Merkez |
1,026 |
2 |
0 |
130 |
Malatya |
Yeşilyurt |
1,023 |
2 |
0 |
131 |
Bursa |
İnegöl |
1,018 |
2 |
0 |
132 |
Tokat |
Merkez |
1,015 |
2 |
0 |
133 |
İzmir |
Kemalpaşa |
0,983 |
2 |
0 |
134 |
Kayseri |
Hacılar |
0,963 |
2 |
0 |
135 |
Karabük |
Merkez |
0,962 |
2 |
0 |
136 |
Kocaeli |
Çayırova |
0,962 |
2 |
0 |
137 |
Aksaray |
Merkez |
0,960 |
2 |
0 |
138 |
İzmir |
Torbalı |
0,927 |
2 |
0 |
139 |
İzmir |
Seferihisar |
0,924 |
2 |
0 |
140 |
Muğla |
Datça |
0,923 |
2 |
0 |
141 |
Burdur |
Merkez |
0,917 |
2 |
0 |
142 |
Sinop |
Merkez |
0,917 |
2 |
0 |
143 |
Artvin |
Merkez |
0,913 |
2 |
0 |
144 |
Balıkesir |
Ayvalık |
0,907 |
2 |
0 |
145 |
İzmir |
Menderes |
0,903 |
2 |
0 |
146 |
Kastamonu |
Merkez |
0,892 |
2 |
0 |
147 |
Kocaeli |
Gölcük |
0,892 |
2 |
0 |
148 |
Muğla |
Ortaca |
0,884 |
2 |
0 |
149 |
Adana |
Sarıçam |
0,862 |
2 |
0 |
150 |
Diyarbakır |
Kayapınar |
0,857 |
2 |
0 |
151 |
Gaziantep |
Şahinbey |
0,854 |
2 |
0 |
152 |
Antalya |
Serik |
0,852 |
2 |
0 |
153 |
Kırklareli |
Merkez |
0,850 |
2 |
0 |
154 |
İzmir |
Foça |
0,844 |
2 |
0 |
155 |
Aydın |
Didim |
0,842 |
2 |
0 |
156 |
İzmir |
Menemen |
0,838 |
2 |
0 |
157 |
Kocaeli |
Kartepe |
0,837 |
2 |
0 |
158 |
Yalova |
Çiftlikköy |
0,828 |
2 |
0 |
159 |
Aydın |
Söke |
0,821 |
2 |
0 |
160 |
Bilecik |
Merkez |
0,821 |
2 |
0 |
161 |
İstanbul |
Sultangazi |
0,816 |
2 |
0 |
162 |
Malatya |
Battalgazi |
0,813 |
2 |
0 |
163 |
Yozgat |
Merkez |
0,812 |
2 |
0 |
164 |
Manisa |
Şehzadeler |
0,797 |
2 |
0 |
165 |
Ankara |
Mamak |
0,779 |
2 |
0 |
166 |
Bursa |
Kestel |
0,777 |
2 |
0 |
167 |
İstanbul |
Arnavutköy |
0,771 |
2 |
0 |
168 |
İstanbul |
Çatalca |
0,761 |
2 |
0 |
169 |
Karaman |
Merkez |
0,761 |
2 |
0 |
170 |
Aydın |
Nazilli |
0,756 |
2 |
0 |
171 |
Bursa |
Gemlik |
0,743 |
2 |
0 |
172 |
Kırıkkale |
Merkez |
0,726 |
2 |
0 |
173 |
Erzincan |
Merkez |
0,724 |
2 |
0 |
174 |
Ankara |
Akyurt |
0,705 |
2 |
0 |
175 |
Çankırı |
Merkez |
0,704 |
2 |
0 |
176 |
İstanbul |
Şile |
0,698 |
2 |
0 |
177 |
Sakarya |
Sapanca |
0,695 |
2 |
0 |
178 |
İzmir |
Selçuk |
0,690 |
2 |
0 |
179 |
Sakarya |
Erenler |
0,690 |
2 |
0 |
180 |
Tekirdağ |
Ergene |
0,687 |
2 |
0 |
181 |
Kahramanmaraş |
Onikişubat |
0,686 |
2 |
0 |
182 |
Kırşehir |
Merkez |
0,686 |
2 |
0 |
183 |
İstanbul |
Sultanbeyli |
0,684 |
2 |
0 |
184 |
Muğla |
Milas |
0,681 |
2 |
0 |
185 |
Kocaeli |
Derince |
0,680 |
2 |
0 |
186 |
İzmir |
Karaburun |
0,676 |
2 |
0 |
187 |
Kocaeli |
Dilovası |
0,665 |
2 |
0 |
188 |
Karabük |
Safranbolu |
0,662 |
2 |
0 |
189 |
Gümüşhane |
Merkez |
0,655 |
2 |
0 |
190 |
Amasya |
Merkez |
0,651 |
2 |
0 |
191 |
Samsun |
Tekkeköy |
0,650 |
2 |
0 |
192 |
Denizli |
Honaz |
0,636 |
2 |
0 |
193 |
Çanakkale |
Gökçeada |
0,635 |
2 |
0 |
194 |
Kayseri |
Talas |
0,631 |
2 |
0 |
195 |
Edirne |
Keşan |
0,623 |
2 |
0 |
196 |
Zonguldak |
Kozlu |
0,622 |
2 |
0 |
197 |
Manisa |
Salihli |
0,616 |
2 |
0 |
198 |
Mersin |
Tarsus |
0,613 |
2 |
0 |
199 |
Zonguldak |
Ereğli |
0,612 |
2 |
0 |
200 |
İzmir |
Dikili |
0,609 |
2 |
0 |
201 |
Bilecik |
Bozüyük |
0,608 |
2 |
0 |
202 |
Kocaeli |
Darıca |
0,603 |
2 |
0 |
203 |
Adana |
Yüreğir |
0,596 |
2 |
0 |
204 |
Kahramanmaraş |
Dulkadiroğlu |
0,595 |
2 |
0 |
205 |
Balıkesir |
Burhaniye |
0,586 |
2 |
0 |
206 |
Ankara |
Polatlı |
0,581 |
2 |
0 |
207 |
Niğde |
Merkez |
0,575 |
2 |
0 |
208 |
Bursa |
Karacabey |
0,560 |
2 |
0 |
209 |
Yalova |
Altınova |
0,556 |
2 |
0 |
210 |
Samsun |
Canik |
0,553 |
2 |
0 |
211 |
Kocaeli |
Körfez |
0,550 |
2 |
0 |
212 |
Muğla |
Dalaman |
0,548 |
2 |
0 |
213 |
Amasya |
Merzifon |
0,547 |
2 |
0 |
214 |
Manisa |
Akhisar |
0,543 |
2 |
0 |
215 |
Adıyaman |
Merkez |
0,542 |
2 |
0 |
216 |
Nevşehir |
Ürgüp |
0,527 |
2 |
0 |
217 |
Mersin |
Silifke |
0,519 |
2 |
0 |
218 |
Antalya |
Kumluca |
0,515 |
2 |
0 |
219 |
Osmaniye |
Merkez |
0,515 |
2 |
0 |
220 |
Artvin |
Hopa |
0,502 |
2 |
0 |
221 |
İzmir |
Tire |
0,500 |
2 |
0 |
222 |
Manisa |
Turgutlu |
0,489 |
2 |
0 |
223 |
Bursa |
Orhangazi |
0,486 |
2 |
0 |
224 |
Trabzon |
Yomra |
0,480 |
2 |
0 |
225 |
Antalya |
Aksu |
0,476 |
2 |
0 |
226 |
Bartın |
Merkez |
0,475 |
2 |
0 |
227 |
Diyarbakır |
Yenişehir |
0,466 |
2 |
0 |
228 |
Çanakkale |
Gelibolu |
0,465 |
2 |
0 |
229 |
Ankara |
Elmadağ |
0,462 |
2 |
0 |
230 |
Konya |
Ereğli |
0,453 |
2 |
0 |
231 |
Ankara |
Pursaklar |
0,447 |
2 |
0 |
232 |
Şanlıurfa |
Karaköprü |
0,446 |
2 |
0 |
233 |
Burdur |
Bucak |
0,439 |
2 |
0 |
234 |
Çanakkale |
Biga |
0,426 |
2 |
0 |
235 |
Manisa |
Soma |
0,416 |
2 |
0 |
236 |
Balıkesir |
Marmara |
0,405 |
2 |
0 |
237 |
Trabzon |
Akçaabat |
0,405 |
2 |
0 |
238 |
Van |
İpekyolu |
0,404 |
2 |
0 |
239 |
Kars |
Merkez |
0,398 |
2 |
0 |
240 |
Mersin |
Toroslar |
0,396 |
2 |
0 |
241 |
İzmir |
Bergama |
0,379 |
3 |
0,017 |
242 |
Erzurum |
Palandöken |
0,378 |
3 |
0,018 |
243 |
Konya |
Akşehir |
0,372 |
3 |
0,024 |
244 |
Konya |
Beyşehir |
0,369 |
3 |
0,027 |
245 |
Batman |
Merkez |
0,367 |
3 |
0,029 |
246 |
Ordu |
Fatsa |
0,363 |
3 |
0,033 |
247 |
Muğla |
Ula |
0,355 |
3 |
0,041 |
248 |
Balıkesir |
Erdek |
0,352 |
3 |
0,044 |
249 |
Hatay |
Defne |
0,338 |
3 |
0,058 |
250 |
İzmir |
Ödemiş |
0,336 |
3 |
0,060 |
251 |
Mersin |
Erdemli |
0,331 |
3 |
0,065 |
252 |
Kocaeli |
Karamürsel |
0,328 |
3 |
0,068 |
253 |
Sakarya |
Hendek |
0,328 |
3 |
0,068 |
254 |
Balıkesir |
Gönen |
0,326 |
3 |
0,070 |
255 |
Eskişehir |
İnönü |
0,323 |
3 |
0,073 |
256 |
Hatay |
Dörtyol |
0,323 |
3 |
0,073 |
257 |
Mersin |
Anamur |
0,316 |
3 |
0,080 |
258 |
Antalya |
Finike |
0,315 |
3 |
0,081 |
259 |
Mardin |
Artuklu |
0,311 |
3 |
0,085 |
260 |
Kütahya |
Tavşanlı |
0,309 |
3 |
0,087 |
261 |
Ankara |
Çubuk |
0,298 |
3 |
0,098 |
262 |
Tekirdağ |
Marmaraereğlisi |
0,287 |
3 |
0,109 |
263 |
Bursa |
Mustafakemalpaşa |
0,285 |
3 |
0,111 |
264 |
Ankara |
Beypazarı |
0,269 |
3 |
0,127 |
265 |
Trabzon |
Vakfıkebir |
0,268 |
3 |
0,128 |
266 |
Ordu |
Ünye |
0,266 |
3 |
0,130 |
267 |
Çanakkale |
Çan |
0,258 |
3 |
0,138 |
268 |
Düzce |
Akçakoca |
0,257 |
3 |
0,139 |
269 |
Samsun |
Bafra |
0,256 |
3 |
0,140 |
270 |
Kırklareli |
Babaeski |
0,252 |
3 |
0,144 |
271 |
Konya |
Seydişehir |
0,228 |
3 |
0,168 |
272 |
Balıkesir |
Susurluk |
0,225 |
3 |
0,171 |
273 |
Artvin |
Arhavi |
0,222 |
3 |
0,174 |
274 |
Bingöl |
Merkez |
0,214 |
3 |
0,182 |
275 |
Muğla |
Köyceğiz |
0,205 |
3 |
0,191 |
276 |
Antalya |
Kaş |
0,203 |
3 |
0,193 |
277 |
Rize |
Pazar |
0,199 |
3 |
0,197 |
278 |
Kilis |
Merkez |
0,193 |
3 |
0,203 |
279 |
Tekirdağ |
Muratlı |
0,193 |
3 |
0,203 |
280 |
Antalya |
Demre |
0,180 |
3 |
0,216 |
281 |
Bursa |
Gürsu |
0,176 |
3 |
0,220 |
282 |
Muğla |
Yatağan |
0,170 |
3 |
0,226 |
283 |
Trabzon |
Beşikdüzü |
0,170 |
3 |
0,226 |
284 |
Bayburt |
Merkez |
0,161 |
3 |
0,235 |
285 |
Sakarya |
Karasu |
0,159 |
3 |
0,237 |
286 |
Yalova |
Termal |
0,158 |
3 |
0,238 |
287 |
Osmaniye |
Kadirli |
0,157 |
3 |
0,239 |
288 |
Sakarya |
Akyazı |
0,153 |
3 |
0,243 |
289 |
Antalya |
Gazipaşa |
0,152 |
3 |
0,244 |
290 |
Tekirdağ |
Kapaklı |
0,149 |
3 |
0,247 |
291 |
Sinop |
Ayancık |
0,146 |
3 |
0,250 |
292 |
Yalova |
Çınarcık |
0,141 |
3 |
0,255 |
293 |
Çanakkale |
Ayvacık |
0,133 |
3 |
0,263 |
294 |
Kahramanmaraş |
Elbistan |
0,130 |
3 |
0,266 |
295 |
Tekirdağ |
Saray |
0,125 |
3 |
0,271 |
296 |
Diyarbakır |
Sur |
0,124 |
3 |
0,272 |
297 |
Niğde |
Bor |
0,116 |
3 |
0,280 |
298 |
Ankara |
Şereflikoçhisar |
0,115 |
3 |
0,281 |
299 |
Adana |
Ceyhan |
0,103 |
3 |
0,293 |
300 |
Bilecik |
Söğüt |
0,102 |
3 |
0,294 |
301 |
Edirne |
Uzunköprü |
0,100 |
3 |
0,296 |
302 |
Bursa |
İznik |
0,099 |
3 |
0,297 |
303 |
Tekirdağ |
Şarköy |
0,097 |
3 |
0,299 |
304 |
Şanlıurfa |
Haliliye |
0,096 |
3 |
0,300 |
305 |
Ardahan |
Merkez |
0,088 |
3 |
0,308 |
306 |
Kastamonu |
Abana |
0,084 |
3 |
0,312 |
307 |
Antalya |
Korkuteli |
0,081 |
3 |
0,315 |
308 |
Zonguldak |
Çaycuma |
0,080 |
3 |
0,316 |
309 |
Yozgat |
Yerköy |
0,079 |
3 |
0,317 |
310 |
Denizli |
Sarayköy |
0,078 |
3 |
0,318 |
311 |
Rize |
Ardeşen |
0,078 |
3 |
0,318 |
312 |
Burdur |
Gölhisar |
0,074 |
3 |
0,322 |
313 |
Siirt |
Merkez |
0,074 |
3 |
0,322 |
314 |
Tekirdağ |
Malkara |
0,068 |
3 |
0,328 |
315 |
Hatay |
Belen |
0,064 |
3 |
0,332 |
316 |
Giresun |
Bulancak |
0,063 |
3 |
0,333 |
317 |
Balıkesir |
Gömeç |
0,062 |
3 |
0,334 |
318 |
Bursa |
Yenişehir |
0,062 |
3 |
0,334 |
319 |
Erzurum |
Aziziye |
0,062 |
3 |
0,334 |
320 |
Amasya |
Suluova |
0,061 |
3 |
0,335 |
321 |
Çanakkale |
Eceabat |
0,058 |
3 |
0,338 |
322 |
Trabzon |
Sürmene |
0,056 |
3 |
0,340 |
323 |
Rize |
Çayeli |
0,054 |
3 |
0,342 |
324 |
Afyonkarahisar |
Sandıklı |
0,052 |
3 |
0,344 |
325 |
Denizli |
Acıpayam |
0,052 |
3 |
0,344 |
326 |
Çanakkale |
Ezine |
0,043 |
3 |
0,353 |
327 |
Manisa |
Alaşehir |
0,038 |
3 |
0,358 |
328 |
Tokat |
Turhal |
0,037 |
3 |
0,359 |
329 |
Iğdır |
Merkez |
0,033 |
3 |
0,363 |
330 |
Ankara |
Ayaş |
0,032 |
3 |
0,364 |
331 |
Yalova |
Armutlu |
0,029 |
3 |
0,367 |
332 |
Erzurum |
Oltu |
0,025 |
3 |
0,371 |
333 |
Bolu |
Gerede |
0,024 |
3 |
0,372 |
334 |
Ankara |
Kızılcahamam |
0,022 |
3 |
0,374 |
335 |
Karaman |
Kazımkarabekir |
0,022 |
3 |
0,374 |
336 |
Rize |
Fındıklı |
0,018 |
3 |
0,378 |
337 |
Diyarbakır |
Bağlar |
0,017 |
3 |
0,379 |
338 |
Adana |
Kozan |
0,016 |
3 |
0,380 |
339 |
Giresun |
Tirebolu |
0,014 |
3 |
0,382 |
340 |
Kırklareli |
Pınarhisar |
0,002 |
3 |
0,394 |
341 |
Sinop |
Boyabat |
-0,003 |
3 |
0,399 |
342 |
Kırıkkale |
Bahşili |
-0,005 |
3 |
0,401 |
343 |
Denizli |
Buldan |
-0,011 |
3 |
0,407 |
344 |
Samsun |
Çarşamba |
-0,015 |
3 |
0,411 |
345 |
Trabzon |
Çaykara |
-0,023 |
3 |
0,419 |
346 |
Sakarya |
Pamukova |
-0,024 |
3 |
0,420 |
347 |
Kütahya |
Simav |
-0,027 |
3 |
0,423 |
348 |
Hatay |
Payas |
-0,028 |
3 |
0,424 |
349 |
Hatay |
Samandağ |
-0,029 |
3 |
0,425 |
350 |
Kırklareli |
Vize |
-0,032 |
3 |
0,428 |
351 |
Burdur |
Karamanlı |
-0,034 |
3 |
0,430 |
352 |
Isparta |
Gönen |
-0,034 |
3 |
0,430 |
353 |
Yozgat |
Sorgun |
-0,038 |
3 |
0,434 |
354 |
Zonguldak |
Devrek |
-0,038 |
3 |
0,434 |
355 |
Sakarya |
Geyve |
-0,043 |
3 |
0,439 |
356 |
Nevşehir |
Avanos |
-0,044 |
3 |
0,440 |
357 |
Afyonkarahisar |
Bolvadin |
-0,045 |
3 |
0,441 |
358 |
Giresun |
Görele |
-0,045 |
3 |
0,441 |
359 |
Bitlis |
Merkez |
-0,046 |
3 |
0,442 |
360 |
Çanakkale |
Lapseki |
-0,056 |
3 |
0,452 |
361 |
Trabzon |
Of |
-0,060 |
3 |
0,456 |
362 |
Denizli |
Serinhisar |
-0,064 |
3 |
0,460 |
363 |
Hatay |
Arsuz |
-0,064 |
3 |
0,460 |
364 |
Kastamonu |
Tosya |
-0,066 |
3 |
0,462 |
365 |
Aydın |
Çine |
-0,070 |
3 |
0,466 |
366 |
Hakkari |
Merkez |
-0,077 |
3 |
0,473 |
367 |
Sakarya |
Söğütlü |
-0,077 |
3 |
0,473 |
368 |
Kütahya |
Gediz |
-0,083 |
3 |
0,479 |
369 |
Trabzon |
Arsin |
-0,083 |
3 |
0,479 |
370 |
Osmaniye |
Toprakkale |
-0,084 |
3 |
0,480 |
371 |
Isparta |
Eğirdir |
-0,087 |
3 |
0,483 |
372 |
Afyonkarahisar |
Dazkırı |
-0,088 |
3 |
0,484 |
373 |
Aydın |
İncirliova |
-0,091 |
3 |
0,487 |
374 |
Bolu |
Yeniçağa |
-0,091 |
3 |
0,487 |
375 |
Tokat |
Erbaa |
-0,097 |
3 |
0,493 |
376 |
Düzce |
Kaynaşlı |
-0,099 |
3 |
0,495 |
377 |
Isparta |
Yalvaç |
-0,100 |
3 |
0,496 |
378 |
Ankara |
Nallıhan |
-0,102 |
3 |
0,498 |
379 |
Bartın |
Amasra |
-0,102 |
3 |
0,498 |
380 |
Sinop |
Gerze |
-0,106 |
3 |
0,502 |
381 |
Isparta |
Uluborlu |
-0,113 |
3 |
0,509 |
382 |
Manisa |
Kula |
-0,119 |
3 |
0,515 |
383 |
Konya |
Ilgın |
-0,121 |
3 |
0,517 |
384 |
Samsun |
Havza |
-0,124 |
3 |
0,520 |
385 |
Konya |
Kulu |
-0,125 |
3 |
0,521 |
386 |
Kırşehir |
Kaman |
-0,126 |
3 |
0,522 |
387 |
Denizli |
Çivril |
-0,127 |
3 |
0,523 |
388 |
Bitlis |
Tatvan |
-0,128 |
3 |
0,524 |
389 |
Çankırı |
Şabanözü |
-0,130 |
3 |
0,526 |
390 |
Nevşehir |
Kozaklı |
-0,130 |
3 |
0,526 |
391 |
Afyonkarahisar |
Dinar |
-0,132 |
3 |
0,528 |
392 |
Adıyaman |
Gölbaşı |
-0,133 |
3 |
0,529 |
393 |
Düzce |
Gümüşova |
-0,134 |
3 |
0,530 |
394 |
Samsun |
Ondokuzmayıs |
-0,137 |
3 |
0,533 |
395 |
Balıkesir |
Bigadiç |
-0,138 |
3 |
0,534 |
396 |
Kayseri |
Develi |
-0,139 |
3 |
0,535 |
397 |
Sakarya |
Ferizli |
-0,139 |
3 |
0,535 |
398 |
Ordu |
Gülyalı |
-0,145 |
3 |
0,541 |
399 |
Isparta |
Keçiborlu |
-0,147 |
3 |
0,543 |
400 |
Antalya |
Elmalı |
-0,150 |
3 |
0,546 |
401 |
Trabzon |
Maçka |
-0,150 |
3 |
0,546 |
402 |
Bilecik |
Osmaneli |
-0,154 |
3 |
0,550 |
403 |
Gaziantep |
Nizip |
-0,157 |
3 |
0,553 |
404 |
Konya |
Cihanbeyli |
-0,159 |
3 |
0,555 |
405 |
Konya |
Karapınar |
-0,161 |
3 |
0,557 |
406 |
Eskişehir |
Sivrihisar |
-0,163 |
3 |
0,559 |
407 |
Artvin |
Murgul |
-0,165 |
3 |
0,561 |
408 |
Denizli |
Tavas |
-0,165 |
3 |
0,561 |
409 |
Giresun |
Piraziz |
-0,168 |
3 |
0,564 |
410 |
Kastamonu |
Seydiler |
-0,169 |
3 |
0,565 |
411 |
Tokat |
Niksar |
-0,169 |
3 |
0,565 |
412 |
Zonguldak |
Gökçebey |
-0,170 |
3 |
0,566 |
413 |
Zonguldak |
Alaplı |
-0,170 |
3 |
0,566 |
414 |
Uşak |
Eşme |
-0,172 |
3 |
0,568 |
415 |
Çankırı |
Kurşunlu |
-0,173 |
3 |
0,569 |
416 |
Giresun |
Espiye |
-0,178 |
4 |
0,574 |
417 |
Sivas |
Şarkışla |
-0,178 |
4 |
0,574 |
418 |
Mersin |
Mut |
-0,179 |
4 |
0,575 |
419 |
Antalya |
Akseki |
-0,182 |
4 |
0,578 |
420 |
Tekirdağ |
Hayrabolu |
-0,182 |
4 |
0,578 |
421 |
Afyonkarahisar |
Emirdağ |
-0,183 |
4 |
0,579 |
422 |
Adana |
Pozantı |
-0,185 |
4 |
0,581 |
423 |
Mersin |
Aydıncık |
-0,186 |
4 |
0,582 |
424 |
Tokat |
Zile |
-0,186 |
4 |
0,582 |
425 |
Rize |
İyidere |
-0,187 |
4 |
0,583 |
426 |
Van |
Tuşba |
-0,190 |
4 |
0,586 |
427 |
Manisa |
Demirci |
-0,192 |
4 |
0,588 |
428 |
Manisa |
Saruhanlı |
-0,192 |
4 |
0,588 |
429 |
Çorum |
Osmancık |
-0,194 |
4 |
0,590 |
430 |
Sinop |
Türkeli |
-0,194 |
4 |
0,590 |
431 |
Rize |
Güneysu |
-0,195 |
4 |
0,591 |
432 |
Düzce |
Çilimli |
-0,196 |
4 |
0,592 |
433 |
Yozgat |
Boğazlıyan |
-0,197 |
4 |
0,593 |
434 |
Zonguldak |
Kilimli |
-0,197 |
4 |
0,593 |
435 |
Edirne |
Havsa |
-0,198 |
4 |
0,594 |
436 |
Mardin |
Kızıltepe |
-0,201 |
4 |
0,597 |
437 |
Eskişehir |
Çifteler |
-0,202 |
4 |
0,598 |
438 |
Samsun |
Terme |
-0,202 |
4 |
0,598 |
439 |
Giresun |
Şebinkarahisar |
-0,204 |
4 |
0,600 |
440 |
Hatay |
Kırıkhan |
-0,206 |
4 |
0,602 |
441 |
Kayseri |
Yeşilhisar |
-0,209 |
4 |
0,605 |
442 |
Mersin |
Bozyazı |
-0,211 |
4 |
0,607 |
443 |
Nevşehir |
Hacıbektaş |
-0,211 |
4 |
0,607 |
444 |
Aksaray |
Ortaköy |
-0,212 |
4 |
0,608 |
445 |
Sivas |
Divriği |
-0,218 |
4 |
0,614 |
446 |
Manisa |
Kırkağaç |
-0,219 |
4 |
0,615 |
447 |
Aydın |
Kuyucak |
-0,224 |
4 |
0,620 |
448 |
Kastamonu |
Bozkurt |
-0,225 |
4 |
0,621 |
449 |
Kütahya |
Dumlupınar |
-0,226 |
4 |
0,622 |
450 |
Çanakkale |
Bayramiç |
-0,229 |
4 |
0,625 |
451 |
Ağrı |
Merkez |
-0,231 |
4 |
0,627 |
452 |
Denizli |
Bekilli |
-0,231 |
4 |
0,627 |
453 |
Çankırı |
Çerkeş |
-0,232 |
4 |
0,628 |
454 |
Denizli |
Çal |
-0,232 |
4 |
0,628 |
455 |
Konya |
Çumra |
-0,233 |
4 |
0,629 |
456 |
Kocaeli |
Kandıra |
-0,235 |
4 |
0,631 |
457 |
Denizli |
Çardak |
-0,236 |
4 |
0,632 |
458 |
Kastamonu |
İnebolu |
-0,236 |
4 |
0,632 |
459 |
Düzce |
Cumayeri |
-0,237 |
4 |
0,633 |
460 |
Giresun |
Keşap |
-0,240 |
4 |
0,636 |
461 |
Hatay |
Erzin |
-0,240 |
4 |
0,636 |
462 |
Trabzon |
Araklı |
-0,240 |
4 |
0,636 |
463 |
Çorum |
Sungurlu |
-0,243 |
4 |
0,639 |
464 |
Bolu |
Mengen |
-0,245 |
4 |
0,641 |
465 |
Yozgat |
Çandır |
-0,246 |
4 |
0,642 |
466 |
Çankırı |
Ilgaz |
-0,249 |
4 |
0,645 |
467 |
Isparta |
Şarkikaraağaç |
-0,249 |
4 |
0,645 |
468 |
Sakarya |
Kocaali |
-0,253 |
4 |
0,649 |
469 |
Samsun |
Ladik |
-0,260 |
4 |
0,656 |
470 |
Uşak |
Ulubey |
-0,261 |
4 |
0,657 |
471 |
Antalya |
İbradı |
-0,264 |
4 |
0,660 |
472 |
Uşak |
Banaz |
-0,264 |
4 |
0,660 |
473 |
Aydın |
Sultanhisar |
-0,265 |
4 |
0,661 |
474 |
Amasya |
Gümüşhacıköy |
-0,269 |
4 |
0,665 |
475 |
Osmaniye |
Düziçi |
-0,269 |
4 |
0,665 |
476 |
Rize |
Hemşin |
-0,270 |
4 |
0,666 |
477 |
Karaman |
Ermenek |
-0,275 |
4 |
0,671 |
478 |
Erzincan |
Kemaliye |
-0,276 |
4 |
0,672 |
479 |
Mersin |
Gülnar |
-0,278 |
4 |
0,674 |
480 |
Sivas |
Suşehri |
-0,280 |
4 |
0,676 |
481 |
Kırşehir |
Mucur |
-0,281 |
4 |
0,677 |
482 |
Aydın |
Germencik |
-0,282 |
4 |
0,678 |
483 |
Edirne |
Enez |
-0,284 |
4 |
0,680 |
484 |
Edirne |
Süloğlu |
-0,285 |
4 |
0,681 |
485 |
Kırklareli |
Demirköy |
-0,286 |
4 |
0,682 |
486 |
Rize |
Çamlıhemşin |
-0,287 |
4 |
0,683 |
487 |
Artvin |
Yusufeli |
-0,290 |
4 |
0,686 |
488 |
Artvin |
Borçka |
-0,290 |
4 |
0,686 |
489 |
Manisa |
Ahmetli |
-0,292 |
4 |
0,688 |
490 |
Aydın |
Buharkent |
-0,293 |
4 |
0,689 |
491 |
Kayseri |
İncesu |
-0,295 |
4 |
0,691 |
492 |
Aydın |
Yenipazar |
-0,296 |
4 |
0,692 |
493 |
İzmir |
Kınık |
-0,297 |
4 |
0,693 |
494 |
Isparta |
Atabey |
-0,299 |
4 |
0,695 |
495 |
Kütahya |
Emet |
-0,299 |
4 |
0,695 |
496 |
Manisa |
Sarıgöl |
-0,300 |
4 |
0,696 |
497 |
Bilecik |
Pazaryeri |
-0,301 |
4 |
0,697 |
498 |
Erzincan |
İliç |
-0,301 |
4 |
0,697 |
499 |
Osmaniye |
Bahçe |
-0,302 |
4 |
0,698 |
500 |
Balıkesir |
Manyas |
-0,303 |
4 |
0,699 |
501 |
Muş |
Merkez |
-0,303 |
4 |
0,699 |
502 |
İzmir |
Bayındır |
-0,304 |
4 |
0,700 |
503 |
Tunceli |
Hozat |
-0,304 |
4 |
0,700 |
504 |
Aydın |
Köşk |
-0,306 |
4 |
0,702 |
505 |
Kahramanmaraş |
Afşin |
-0,307 |
4 |
0,703 |
506 |
Eskişehir |
Seyitgazi |
-0,310 |
4 |
0,706 |
507 |
Denizli |
Bozkurt |
-0,311 |
4 |
0,707 |
508 |
Niğde |
Ulukışla |
-0,314 |
4 |
0,710 |
509 |
Kastamonu |
Taşköprü |
-0,319 |
4 |
0,715 |
510 |
Burdur |
Tefenni |
-0,325 |
4 |
0,721 |
511 |
Kayseri |
Özvatan |
-0,325 |
4 |
0,721 |
512 |
Afyonkarahisar |
Çay |
-0,328 |
4 |
0,724 |
513 |
Samsun |
Kavak |
-0,331 |
4 |
0,727 |
514 |
Şırnak |
Merkez |
-0,333 |
4 |
0,729 |
515 |
Burdur |
Yeşilova |
-0,336 |
4 |
0,732 |
516 |
Çorum |
Alaca |
-0,339 |
4 |
0,735 |
517 |
Muğla |
Kavaklıdere |
-0,340 |
4 |
0,736 |
518 |
Trabzon |
Çarşıbaşı |
-0,340 |
4 |
0,736 |
519 |
Giresun |
Eynesil |
-0,350 |
4 |
0,746 |
520 |
Edirne |
Lalapaşa |
-0,351 |
4 |
0,747 |
521 |
Eskişehir |
Mahmudiye |
-0,351 |
4 |
0,747 |
522 |
Sakarya |
Kaynarca |
-0,351 |
4 |
0,747 |
523 |
Yozgat |
Yenifakılı |
-0,352 |
4 |
0,748 |
524 |
Bursa |
Orhaneli |
-0,354 |
4 |
0,750 |
525 |
Ankara |
Kalecik |
-0,359 |
4 |
0,755 |
526 |
Mardin |
Midyat |
-0,360 |
4 |
0,756 |
527 |
Manisa |
Gördes |
-0,362 |
4 |
0,758 |
528 |
Yozgat |
Şefaatli |
-0,362 |
4 |
0,758 |
529 |
Afyonkarahisar |
Sultandağı |
-0,368 |
4 |
0,764 |
530 |
Gümüşhane |
Torul |
-0,368 |
4 |
0,764 |
531 |
Gaziantep |
İslahiye |
-0,370 |
4 |
0,766 |
532 |
Rize |
Derepazarı |
-0,370 |
4 |
0,766 |
533 |
Bursa |
Harmancık |
-0,372 |
4 |
0,768 |
534 |
Trabzon |
Dernekpazarı |
-0,374 |
4 |
0,770 |
535 |
Tunceli |
Ovacık |
-0,375 |
4 |
0,771 |
536 |
Van |
Edremit |
-0,377 |
4 |
0,773 |
537 |
Denizli |
Kale |
-0,379 |
4 |
0,775 |
538 |
Kayseri |
Bünyan |
-0,379 |
4 |
0,775 |
539 |
Erzurum |
İspir |
-0,381 |
4 |
0,777 |
540 |
Karabük |
Eskipazar |
-0,383 |
4 |
0,779 |
541 |
Nevşehir |
Gülşehir |
-0,385 |
4 |
0,781 |
542 |
Hakkari |
Çukurca |
-0,386 |
4 |
0,782 |
543 |
Konya |
Sarayönü |
-0,386 |
4 |
0,782 |
544 |
Isparta |
Senirkent |
-0,387 |
4 |
0,783 |
545 |
Kırklareli |
Pehlivanköy |
-0,387 |
4 |
0,783 |
546 |
Kahramanmaraş |
Pazarcık |
-0,388 |
4 |
0,784 |
547 |
Gaziantep |
Oğuzeli |
-0,389 |
4 |
0,785 |
548 |
Erzincan |
Refahiye |
-0,391 |
4 |
0,787 |
549 |
Afyonkarahisar |
İscehisar |
-0,392 |
4 |
0,788 |
550 |
Bursa |
Keles |
-0,392 |
4 |
0,788 |
551 |
Malatya |
Arapgir |
-0,393 |
4 |
0,789 |
552 |
Yozgat |
Akdağmadeni |
-0,393 |
4 |
0,789 |
553 |
Kayseri |
Yahyalı |
-0,395 |
4 |
0,791 |
554 |
Mardin |
Nusaybin |
-0,395 |
4 |
0,791 |
555 |
Yozgat |
Çayıralan |
-0,398 |
4 |
0,794 |
556 |
Sivas |
Zara |
-0,400 |
4 |
0,796 |
557 |
Eskişehir |
Alpu |
-0,401 |
4 |
0,797 |
558 |
Çanakkale |
Yenice |
-0,404 |
4 |
0,800 |
559 |
Artvin |
Şavşat |
-0,405 |
4 |
0,801 |
560 |
Edirne |
İpsala |
-0,408 |
4 |
0,804 |
561 |
Yozgat |
Sarıkaya |
-0,411 |
4 |
0,807 |
562 |
Manisa |
Köprübaşı |
-0,412 |
4 |
0,808 |
563 |
Elazığ |
Keban |
-0,416 |
4 |
0,812 |
564 |
Kastamonu |
Devrekani |
-0,416 |
4 |
0,812 |
565 |
Samsun |
Alaçam |
-0,417 |
4 |
0,813 |
566 |
Ordu |
Perşembe |
-0,418 |
4 |
0,814 |
567 |
Isparta |
Yenişarbademli |
-0,421 |
4 |
0,817 |
568 |
Aydın |
Karacasu |
-0,422 |
4 |
0,818 |
569 |
Kırıkkale |
Karakeçili |
-0,423 |
4 |
0,819 |
570 |
Eskişehir |
Beylikova |
-0,424 |
4 |
0,820 |
571 |
Bolu |
Seben |
-0,425 |
4 |
0,821 |
572 |
Balıkesir |
Savaştepe |
-0,426 |
4 |
0,822 |
573 |
Afyonkarahisar |
Başmakçı |
-0,427 |
4 |
0,823 |
574 |
Kastamonu |
Hanönü |
-0,427 |
4 |
0,823 |
575 |
Tunceli |
Çemişgezek |
-0,427 |
4 |
0,823 |
576 |
Elazığ |
Kovancılar |
-0,428 |
4 |
0,824 |
577 |
Gümüşhane |
Kelkit |
-0,429 |
4 |
0,825 |
578 |
Bilecik |
İnhisar |
-0,430 |
4 |
0,826 |
579 |
Denizli |
Babadağ |
-0,430 |
4 |
0,826 |
580 |
Malatya |
Darende |
-0,430 |
4 |
0,826 |
581 |
Artvin |
Kemalpaşa |
-0,432 |
4 |
0,828 |
582 |
Adana |
İmamoğlu |
-0,434 |
4 |
0,830 |
583 |
Uşak |
Sivaslı |
-0,434 |
4 |
0,830 |
584 |
Sakarya |
Taraklı |
-0,437 |
4 |
0,833 |
585 |
Bolu |
Göynük |
-0,441 |
4 |
0,837 |
586 |
Adıyaman |
Besni |
-0,444 |
4 |
0,840 |
587 |
Bilecik |
Gölpazarı |
-0,446 |
4 |
0,842 |
588 |
Adana |
Yumurtalık |
-0,448 |
4 |
0,844 |
589 |
Burdur |
Çavdır |
-0,448 |
4 |
0,844 |
590 |
Karabük |
Yenice |
-0,448 |
4 |
0,844 |
591 |
Kastamonu |
Çatalzeytin |
-0,448 |
4 |
0,844 |
592 |
Gaziantep |
Nurdağı |
-0,450 |
4 |
0,846 |
593 |
Bingöl |
Yayladere |
-0,451 |
4 |
0,847 |
594 |
Kastamonu |
Daday |
-0,451 |
4 |
0,847 |
595 |
Eskişehir |
Mihalgazi |
-0,452 |
4 |
0,848 |
596 |
Kastamonu |
Azdavay |
-0,453 |
4 |
0,849 |
597 |
Rize |
Kalkandere |
-0,453 |
4 |
0,849 |
598 |
Sakarya |
Karapürçek |
-0,453 |
4 |
0,849 |
599 |
Artvin |
Ardanuç |
-0,454 |
4 |
0,850 |
600 |
Balıkesir |
Dursunbey |
-0,456 |
4 |
0,852 |
601 |
Denizli |
Güney |
-0,457 |
4 |
0,853 |
602 |
Bolu |
Mudurnu |
-0,461 |
4 |
0,857 |
603 |
Ordu |
Aybastı |
-0,464 |
4 |
0,860 |
604 |
Tunceli |
Pertek |
-0,465 |
4 |
0,861 |
605 |
Trabzon |
Tonya |
-0,469 |
4 |
0,865 |
606 |
Balıkesir |
Havran |
-0,471 |
4 |
0,867 |
607 |
Düzce |
Gölyaka |
-0,472 |
4 |
0,868 |
608 |
Sivas |
Kangal |
-0,472 |
4 |
0,868 |
609 |
Sivas |
Gürün |
-0,475 |
4 |
0,871 |
610 |
Şırnak |
Cizre |
-0,475 |
4 |
0,871 |
611 |
Burdur |
Ağlasun |
-0,476 |
4 |
0,872 |
612 |
Balıkesir |
Sındırgı |
-0,477 |
4 |
0,873 |
613 |
Hakkari |
Yüksekova |
-0,477 |
4 |
0,873 |
614 |
Kahramanmaraş |
Türkoğlu |
-0,477 |
4 |
0,873 |
615 |
Ankara |
Evren |
-0,478 |
4 |
0,874 |
616 |
Sivas |
Gemerek |
-0,478 |
4 |
0,874 |
617 |
Kırıkkale |
Keskin |
-0,480 |
4 |
0,876 |
618 |
İzmir |
Beydağ |
-0,481 |
4 |
0,877 |
619 |
Trabzon |
Köprübaşı |
-0,482 |
4 |
0,878 |
620 |
Balıkesir |
İvrindi |
-0,483 |
4 |
0,879 |
621 |
Elazığ |
Karakoçan |
-0,483 |
4 |
0,879 |
622 |
Kütahya |
Domaniç |
-0,483 |
4 |
0,879 |
623 |
Afyonkarahisar |
Şuhut |
-0,488 |
4 |
0,884 |
624 |
Amasya |
Taşova |
-0,490 |
4 |
0,886 |
625 |
Kastamonu |
İhsangazi |
-0,490 |
4 |
0,886 |
626 |
Aksaray |
Sarıyahşi |
-0,491 |
4 |
0,887 |
627 |
Ardahan |
Posof |
-0,492 |
4 |
0,888 |
628 |
Çorum |
İskilip |
-0,492 |
4 |
0,888 |
629 |
Tunceli |
Pülümür |
-0,492 |
4 |
0,888 |
630 |
Ankara |
Güdül |
-0,493 |
4 |
0,889 |
631 |
Rize |
İkizdere |
-0,500 |
5 |
0,896 |
632 |
Bilecik |
Yenipazar |
-0,501 |
5 |
0,897 |
633 |
Kahramanmaraş |
Göksun |
-0,502 |
5 |
0,898 |
634 |
Kastamonu |
Ağlı |
-0,503 |
5 |
0,899 |
635 |
Mersin |
Çamlıyayla |
-0,505 |
5 |
0,901 |
636 |
Muğla |
Seydikemer |
-0,505 |
5 |
0,901 |
637 |
Konya |
Hüyük |
-0,506 |
5 |
0,902 |
638 |
Erzincan |
Otlukbeli |
-0,508 |
5 |
0,904 |
639 |
Çorum |
Dodurga |
-0,511 |
5 |
0,907 |
640 |
Sivas |
Akıncılar |
-0,511 |
5 |
0,907 |
641 |
Adıyaman |
Kahta |
-0,512 |
5 |
0,908 |
642 |
Kayseri |
Pınarbaşı |
-0,512 |
5 |
0,908 |
643 |
Aydın |
Bozdoğan |
-0,514 |
5 |
0,910 |
644 |
Kütahya |
Hisarcık |
-0,514 |
5 |
0,910 |
645 |
Malatya |
Akçadağ |
-0,514 |
5 |
0,910 |
646 |
Gümüşhane |
Şiran |
-0,515 |
5 |
0,911 |
647 |
Kütahya |
Şaphane |
-0,516 |
5 |
0,912 |
648 |
Kütahya |
Altıntaş |
-0,516 |
5 |
0,912 |
649 |
Bingöl |
Kiğı |
-0,517 |
5 |
0,913 |
650 |
Çankırı |
Atkaracalar |
-0,518 |
5 |
0,914 |
651 |
Adana |
Tufanbeyli |
-0,521 |
5 |
0,917 |
652 |
Afyonkarahisar |
Evciler |
-0,525 |
5 |
0,921 |
653 |
Eskişehir |
Sarıcakaya |
-0,525 |
5 |
0,921 |
654 |
Ankara |
Çamlıdere |
-0,526 |
5 |
0,922 |
655 |
Konya |
Kadınhanı |
-0,526 |
5 |
0,922 |
656 |
Erzincan |
Tercan |
-0,527 |
5 |
0,923 |
657 |
Kırıkkale |
Balışeyh |
-0,527 |
5 |
0,923 |
658 |
Trabzon |
Şalpazarı |
-0,527 |
5 |
0,923 |
659 |
Burdur |
Çeltikçi |
-0,528 |
5 |
0,924 |
660 |
Karaman |
Başyayla |
-0,528 |
5 |
0,924 |
661 |
Manisa |
Selendi |
-0,528 |
5 |
0,924 |
662 |
Aydın |
Koçarlı |
-0,531 |
5 |
0,927 |
663 |
Denizli |
Baklan |
-0,532 |
5 |
0,928 |
664 |
Kastamonu |
Cide |
-0,533 |
5 |
0,929 |
665 |
Balıkesir |
Kepsut |
-0,536 |
5 |
0,932 |
666 |
Samsun |
Vezirköprü |
-0,537 |
5 |
0,933 |
667 |
Samsun |
Yakakent |
-0,538 |
5 |
0,934 |
668 |
Giresun |
Alucra |
-0,540 |
5 |
0,936 |
669 |
Hatay |
Reyhanlı |
-0,540 |
5 |
0,936 |
670 |
Eskişehir |
Günyüzü |
-0,541 |
5 |
0,937 |
671 |
Aksaray |
Eskil |
-0,542 |
5 |
0,938 |
672 |
Denizli |
Çameli |
-0,542 |
5 |
0,938 |
673 |
Erzincan |
Çayırlı |
-0,543 |
5 |
0,939 |
674 |
Manisa |
Gölmarmara |
-0,543 |
5 |
0,939 |
675 |
Konya |
Çeltik |
-0,544 |
5 |
0,940 |
676 |
Adana |
Karaisalı |
-0,546 |
5 |
0,942 |
677 |
Burdur |
Kemer |
-0,549 |
5 |
0,945 |
678 |
Eskişehir |
Mihalıççık |
-0,552 |
5 |
0,948 |
679 |
Kayseri |
Felahiye |
-0,552 |
5 |
0,948 |
680 |
Konya |
Yunak |
-0,559 |
5 |
0,955 |
681 |
Erzurum |
Uzundere |
-0,561 |
5 |
0,957 |
682 |
Kütahya |
Çavdarhisar |
-0,562 |
5 |
0,958 |
683 |
Aksaray |
Ağaçören |
-0,563 |
5 |
0,959 |
684 |
Adana |
Karataş |
-0,564 |
5 |
0,960 |
685 |
Kastamonu |
Küre |
-0,564 |
5 |
0,960 |
686 |
Kastamonu |
Araç |
-0,565 |
5 |
0,961 |
687 |
Kırıkkale |
Delice |
-0,567 |
5 |
0,963 |
688 |
Şanlıurfa |
Eyyübiye |
-0,568 |
5 |
0,964 |
689 |
Denizli |
Beyağaç |
-0,570 |
5 |
0,966 |
690 |
Diyarbakır |
Ergani |
-0,572 |
5 |
0,968 |
691 |
Çankırı |
Eldivan |
-0,573 |
5 |
0,969 |
692 |
Konya |
Bozkır |
-0,574 |
5 |
0,970 |
693 |
Bartın |
Ulus |
-0,576 |
5 |
0,972 |
694 |
Giresun |
Yağlıdere |
-0,576 |
5 |
0,972 |
695 |
Ankara |
Haymana |
-0,578 |
5 |
0,974 |
696 |
Erzurum |
Aşkale |
-0,578 |
5 |
0,974 |
697 |
Osmaniye |
Hasanbeyli |
-0,580 |
5 |
0,976 |
698 |
Tunceli |
Mazgirt |
-0,580 |
5 |
0,976 |
699 |
Çorum |
Kargı |
-0,583 |
5 |
0,979 |
700 |
Tokat |
Artova |
-0,583 |
5 |
0,979 |
701 |
Kırşehir |
Boztepe |
-0,584 |
5 |
0,980 |
702 |
Sinop |
Erfelek |
-0,585 |
5 |
0,981 |
703 |
Sivas |
İmranlı |
-0,587 |
5 |
0,983 |
704 |
Yozgat |
Saraykent |
-0,587 |
5 |
0,983 |
705 |
Malatya |
Doğanşehir |
-0,590 |
5 |
0,986 |
706 |
Afyonkarahisar |
İhsaniye |
-0,592 |
5 |
0,988 |
707 |
Elazığ |
Maden |
-0,592 |
5 |
0,988 |
708 |
Erzurum |
Tortum |
-0,592 |
5 |
0,988 |
709 |
Kütahya |
Pazarlar |
-0,592 |
5 |
0,988 |
710 |
Giresun |
Doğankent |
-0,593 |
5 |
0,989 |
711 |
Sivas |
Gölova |
-0,594 |
5 |
0,990 |
712 |
Sivas |
Ulaş |
-0,595 |
5 |
0,991 |
713 |
Kırşehir |
Akpınar |
-0,596 |
5 |
0,992 |
714 |
Bayburt |
Aydıntepe |
-0,598 |
5 |
0,994 |
715 |
İzmir |
Kiraz |
-0,599 |
5 |
0,995 |
716 |
Balıkesir |
Balya |
-0,600 |
5 |
0,996 |
717 |
Çorum |
Boğazkale |
-0,604 |
5 |
1,000 |
718 |
Erzincan |
Kemah |
-0,604 |
5 |
1,000 |
719 |
Çankırı |
Korgun |
-0,606 |
5 |
1,002 |
720 |
Malatya |
Hekimhan |
-0,606 |
5 |
1,002 |
721 |
Ordu |
Kumru |
-0,606 |
5 |
1,002 |
722 |
Kırıkkale |
Çelebi |
-0,608 |
5 |
1,004 |
723 |
Uşak |
Karahallı |
-0,609 |
5 |
1,005 |
724 |
Ordu |
Gölköy |
-0,610 |
5 |
1,006 |
725 |
Ankara |
Bala |
-0,611 |
5 |
1,007 |
726 |
Erzurum |
Pazaryolu |
-0,612 |
5 |
1,008 |
727 |
Kayseri |
Sarıoğlan |
-0,613 |
5 |
1,009 |
728 |
Nevşehir |
Derinkuyu |
-0,615 |
5 |
1,011 |
729 |
Konya |
Doğanhisar |
-0,616 |
5 |
1,012 |
730 |
Trabzon |
Düzköy |
-0,616 |
5 |
1,012 |
731 |
Yozgat |
Çekerek |
-0,619 |
5 |
1,015 |
732 |
Afyonkarahisar |
Bayat |
-0,620 |
5 |
1,016 |
733 |
Konya |
Derebucak |
-0,621 |
5 |
1,017 |
734 |
Konya |
Güneysınır |
-0,621 |
5 |
1,017 |
735 |
Şırnak |
Silopi |
-0,621 |
5 |
1,017 |
736 |
Elazığ |
Ağın |
-0,622 |
5 |
1,018 |
737 |
Sivas |
Doğanşar |
-0,625 |
5 |
1,021 |
738 |
Tokat |
Almus |
-0,626 |
5 |
1,022 |
739 |
Afyonkarahisar |
Sinanpaşa |
-0,627 |
5 |
1,023 |
740 |
Hatay |
Hassa |
-0,627 |
5 |
1,023 |
741 |
Gümüşhane |
Köse |
-0,629 |
5 |
1,025 |
742 |
Erzincan |
Üzümlü |
-0,630 |
5 |
1,026 |
743 |
Kastamonu |
Pınarbaşı |
-0,630 |
5 |
1,026 |
744 |
Adıyaman |
Çelikhan |
-0,631 |
5 |
1,027 |
745 |
Karaman |
Sarıveliler |
-0,631 |
5 |
1,027 |
746 |
Hakkari |
Şemdinli |
-0,633 |
5 |
1,029 |
747 |
Tokat |
Pazar |
-0,633 |
5 |
1,029 |
748 |
Erzurum |
Olur |
-0,637 |
5 |
1,033 |
749 |
Giresun |
Çanakçı |
-0,637 |
5 |
1,033 |
750 |
Afyonkarahisar |
Kızılören |
-0,640 |
5 |
1,036 |
751 |
Isparta |
Gelendost |
-0,641 |
5 |
1,037 |
752 |
Konya |
Altınekin |
-0,641 |
5 |
1,037 |
753 |
Bingöl |
Genç |
-0,646 |
5 |
1,042 |
754 |
Ağrı |
Doğubayazıt |
-0,647 |
5 |
1,043 |
755 |
Elazığ |
Sivrice |
-0,647 |
5 |
1,043 |
756 |
Bolu |
Kıbrıscık |
-0,655 |
5 |
1,051 |
757 |
Tokat |
Reşadiye |
-0,657 |
5 |
1,053 |
758 |
Karabük |
Eflani |
-0,658 |
5 |
1,054 |
759 |
Şanlıurfa |
Birecik |
-0,660 |
5 |
1,056 |
760 |
Kahramanmaraş |
Nurhak |
-0,661 |
5 |
1,057 |
761 |
Burdur |
Altınyayla |
-0,663 |
5 |
1,059 |
762 |
Sivas |
Altınyayla |
-0,664 |
5 |
1,060 |
763 |
Amasya |
Hamamözü |
-0,665 |
5 |
1,061 |
764 |
Aksaray |
Sultanhanı |
-0,667 |
5 |
1,063 |
765 |
Kayseri |
Sarız |
-0,670 |
5 |
1,066 |
766 |
Konya |
Akören |
-0,672 |
5 |
1,068 |
767 |
Kayseri |
Tomarza |
-0,674 |
5 |
1,070 |
768 |
Trabzon |
Hayrat |
-0,676 |
5 |
1,072 |
769 |
Kırklareli |
Kofçaz |
-0,677 |
5 |
1,073 |
770 |
Isparta |
Aksu |
-0,679 |
5 |
1,075 |
771 |
Konya |
Hadim |
-0,681 |
5 |
1,077 |
772 |
Konya |
Yalıhüyük |
-0,682 |
5 |
1,078 |
773 |
Karaman |
Ayrancı |
-0,683 |
5 |
1,079 |
774 |
Konya |
Tuzlukçu |
-0,686 |
5 |
1,082 |
775 |
Eskişehir |
Han |
-0,687 |
5 |
1,083 |
776 |
Sinop |
Durağan |
-0,687 |
5 |
1,083 |
777 |
Aksaray |
Gülağaç |
-0,688 |
5 |
1,084 |
778 |
Aydın |
Karpuzlu |
-0,693 |
5 |
1,089 |
779 |
Malatya |
Yazıhan |
-0,696 |
5 |
1,092 |
780 |
Batman |
Hasankeyf |
-0,697 |
5 |
1,093 |
781 |
Çorum |
Ortaköy |
-0,697 |
5 |
1,093 |
782 |
Kırşehir |
Çiçekdağı |
-0,697 |
5 |
1,093 |
783 |
Çankırı |
Orta |
-0,699 |
5 |
1,095 |
784 |
Ordu |
Korgan |
-0,704 |
5 |
1,100 |
785 |
Gümüşhane |
Kürtün |
-0,705 |
5 |
1,101 |
786 |
Bitlis |
Ahlat |
-0,706 |
5 |
1,102 |
787 |
Konya |
Taşkent |
-0,710 |
5 |
1,106 |
788 |
Elazığ |
Baskil |
-0,714 |
5 |
1,110 |
789 |
Çankırı |
Kızılırmak |
-0,715 |
5 |
1,111 |
790 |
Van |
Erciş |
-0,715 |
5 |
1,111 |
791 |
Malatya |
Kale |
-0,717 |
5 |
1,113 |
792 |
Kahramanmaraş |
Andırın |
-0,718 |
5 |
1,114 |
793 |
Çorum |
Mecitözü |
-0,719 |
5 |
1,115 |
794 |
Şırnak |
Beytüşşebap |
-0,723 |
5 |
1,119 |
795 |
Bayburt |
Demirözü |
-0,724 |
5 |
1,120 |
796 |
Diyarbakır |
Bismil |
-0,727 |
5 |
1,123 |
797 |
Elazığ |
Alacakaya |
-0,729 |
5 |
1,125 |
798 |
Tokat |
Yeşilyurt |
-0,729 |
5 |
1,125 |
799 |
Bingöl |
Solhan |
-0,730 |
5 |
1,126 |
800 |
Ordu |
Ulubey |
-0,730 |
5 |
1,126 |
801 |
Samsun |
Salıpazarı |
-0,730 |
5 |
1,126 |
802 |
Bartın |
Kurucaşile |
-0,732 |
5 |
1,128 |
803 |
Konya |
Emirgazi |
-0,733 |
5 |
1,129 |
804 |
Niğde |
Çamardı |
-0,733 |
5 |
1,129 |
805 |
Gaziantep |
Araban |
-0,736 |
5 |
1,132 |
806 |
Elazığ |
Palu |
-0,737 |
5 |
1,133 |
807 |
Sivas |
Hafik |
-0,742 |
5 |
1,138 |
808 |
Ordu |
Kabadüz |
-0,744 |
5 |
1,140 |
809 |
Tunceli |
Nazımiye |
-0,744 |
5 |
1,140 |
810 |
Samsun |
Asarcık |
-0,745 |
5 |
1,141 |
811 |
Nevşehir |
Acıgöl |
-0,746 |
5 |
1,142 |
812 |
Siirt |
Kurtalan |
-0,746 |
5 |
1,142 |
813 |
Sivas |
Koyulhisar |
-0,748 |
5 |
1,144 |
814 |
Sinop |
Saraydüzü |
-0,751 |
5 |
1,147 |
815 |
Bursa |
Büyükorhan |
-0,752 |
5 |
1,148 |
816 |
Aksaray |
Güzelyurt |
-0,755 |
5 |
1,151 |
817 |
Sivas |
Yıldızeli |
-0,762 |
5 |
1,158 |
818 |
Adana |
Aladağ |
-0,764 |
5 |
1,160 |
819 |
Erzurum |
Pasinler |
-0,765 |
5 |
1,161 |
820 |
Konya |
Halkapınar |
-0,765 |
5 |
1,161 |
821 |
Afyonkarahisar |
Hocalar |
-0,772 |
5 |
1,168 |
822 |
Ardahan |
Çıldır |
-0,773 |
5 |
1,169 |
823 |
Karabük |
Ovacık |
-0,776 |
5 |
1,172 |
824 |
Ordu |
Çamaş |
-0,776 |
5 |
1,172 |
825 |
Erzurum |
Horasan |
-0,778 |
5 |
1,174 |
826 |
Kütahya |
Aslanapa |
-0,782 |
5 |
1,178 |
827 |
Bolu |
Dörtdivan |
-0,784 |
5 |
1,180 |
828 |
Kars |
Kağızman |
-0,784 |
5 |
1,180 |
829 |
Samsun |
Ayvacık |
-0,784 |
5 |
1,180 |
830 |
Çorum |
Laçin |
-0,789 |
5 |
1,185 |
831 |
Batman |
Beşiri |
-0,792 |
5 |
1,188 |
832 |
Van |
Gevaş |
-0,794 |
5 |
1,190 |
833 |
Erzurum |
Narman |
-0,796 |
5 |
1,192 |
834 |
Şanlıurfa |
Siverek |
-0,797 |
5 |
1,193 |
835 |
Amasya |
Göynücek |
-0,798 |
5 |
1,194 |
836 |
Şanlıurfa |
Halfeti |
-0,798 |
5 |
1,194 |
837 |
Afyonkarahisar |
Çobanlar |
-0,801 |
5 |
1,197 |
838 |
Şanlıurfa |
Viranşehir |
-0,803 |
5 |
1,199 |
839 |
Kars |
Sarıkamış |
-0,804 |
5 |
1,200 |
840 |
Giresun |
Güce |
-0,805 |
5 |
1,201 |
841 |
Ordu |
Kabataş |
-0,805 |
5 |
1,201 |
842 |
Edirne |
Meriç |
-0,806 |
5 |
1,202 |
843 |
Kırıkkale |
Sulakyurt |
-0,809 |
5 |
1,205 |
844 |
Şırnak |
Uludere |
-0,810 |
5 |
1,206 |
845 |
Isparta |
Sütçüler |
-0,811 |
5 |
1,207 |
846 |
Kayseri |
Akkışla |
-0,812 |
5 |
1,208 |
847 |
Ardahan |
Damal |
-0,814 |
5 |
1,210 |
848 |
Antalya |
Gündoğmuş |
-0,815 |
5 |
1,211 |
849 |
Kırşehir |
Akçakent |
-0,816 |
5 |
1,212 |
850 |
Çorum |
Oğuzlar |
-0,820 |
5 |
1,216 |
851 |
Diyarbakır |
Silvan |
-0,824 |
5 |
1,220 |
852 |
Giresun |
Dereli |
-0,824 |
5 |
1,220 |
853 |
Ardahan |
Göle |
-0,831 |
6 |
1,227 |
854 |
Bitlis |
Adilcevaz |
-0,832 |
6 |
1,228 |
855 |
Kars |
Akyaka |
-0,832 |
6 |
1,228 |
856 |
Kilis |
Elbeyli |
-0,835 |
6 |
1,231 |
857 |
Şanlıurfa |
Ceylanpınar |
-0,835 |
6 |
1,231 |
858 |
Çankırı |
Bayramören |
-0,836 |
6 |
1,232 |
859 |
Gaziantep |
Karkamış |
-0,837 |
6 |
1,233 |
860 |
Adıyaman |
Samsat |
-0,840 |
6 |
1,236 |
861 |
Kahramanmaraş |
Çağlayancerit |
-0,840 |
6 |
1,236 |
862 |
Şanlıurfa |
Hilvan |
-0,840 |
6 |
1,236 |
863 |
Ordu |
Mesudiye |
-0,842 |
6 |
1,238 |
864 |
Şırnak |
İdil |
-0,842 |
6 |
1,238 |
865 |
Muş |
Varto |
-0,844 |
6 |
1,240 |
866 |
Yozgat |
Kadışehri |
-0,847 |
6 |
1,243 |
867 |
Iğdır |
Aralık |
-0,852 |
6 |
1,248 |
868 |
Ordu |
Çatalpınar |
-0,854 |
6 |
1,250 |
869 |
Mardin |
Ömerli |
-0,858 |
6 |
1,254 |
870 |
Kastamonu |
Şenpazar |
-0,859 |
6 |
1,255 |
871 |
Ordu |
Gürgentepe |
-0,859 |
6 |
1,255 |
872 |
Hatay |
Yayladağı |
-0,863 |
6 |
1,259 |
873 |
Mardin |
Dargeçit |
-0,866 |
6 |
1,262 |
874 |
Çorum |
Bayat |
-0,868 |
6 |
1,264 |
875 |
Malatya |
Kuluncak |
-0,873 |
6 |
1,269 |
876 |
Malatya |
Arguvan |
-0,877 |
6 |
1,273 |
877 |
Düzce |
Yığılca |
-0,880 |
6 |
1,276 |
878 |
Batman |
Kozluk |
-0,885 |
6 |
1,281 |
879 |
Diyarbakır |
Çermik |
-0,887 |
6 |
1,283 |
880 |
Çankırı |
Yapraklı |
-0,893 |
6 |
1,289 |
881 |
Konya |
Ahırlı |
-0,907 |
6 |
1,303 |
882 |
Erzurum |
Hınıs |
-0,909 |
6 |
1,305 |
883 |
Şanlıurfa |
Suruç |
-0,910 |
6 |
1,306 |
884 |
Tokat |
Sulusaray |
-0,911 |
6 |
1,307 |
885 |
Giresun |
Çamoluk |
-0,920 |
6 |
1,316 |
886 |
Kahramanmaraş |
Ekinözü |
-0,920 |
6 |
1,316 |
887 |
Çorum |
Uğurludağ |
-0,923 |
6 |
1,319 |
888 |
Ardahan |
Hanak |
-0,926 |
6 |
1,322 |
889 |
Yozgat |
Aydıncık |
-0,928 |
6 |
1,324 |
890 |
Ordu |
Çaybaşı |
-0,932 |
6 |
1,328 |
891 |
Konya |
Derbent |
-0,936 |
6 |
1,332 |
892 |
Mardin |
Yeşilli |
-0,936 |
6 |
1,332 |
893 |
Tokat |
Başçiftlik |
-0,936 |
6 |
1,332 |
894 |
Kars |
Arpaçay |
-0,943 |
6 |
1,339 |
895 |
Adana |
Saimbeyli |
-0,946 |
6 |
1,342 |
896 |
Şanlıurfa |
Bozova |
-0,947 |
6 |
1,343 |
897 |
Hatay |
Kumlu |
-0,951 |
6 |
1,347 |
898 |
Iğdır |
Tuzluca |
-0,953 |
6 |
1,349 |
899 |
Adana |
Feke |
-0,954 |
6 |
1,350 |
900 |
Şırnak |
Güçlükonak |
-0,959 |
6 |
1,355 |
901 |
Batman |
Gercüş |
-0,962 |
6 |
1,358 |
902 |
Bingöl |
Yedisu |
-0,968 |
6 |
1,364 |
903 |
Malatya |
Doğanyol |
-0,973 |
6 |
1,369 |
904 |
Niğde |
Altunhisar |
-0,975 |
6 |
1,371 |
905 |
Kars |
Selim |
-0,977 |
6 |
1,373 |
906 |
Niğde |
Çiftlik |
-0,977 |
6 |
1,373 |
907 |
Adıyaman |
Tut |
-0,979 |
6 |
1,375 |
908 |
Ordu |
İkizce |
-0,979 |
6 |
1,375 |
909 |
Osmaniye |
Sumbas |
-0,987 |
6 |
1,383 |
910 |
Bitlis |
Güroymak |
-1,002 |
6 |
1,398 |
911 |
Iğdır |
Karakoyunlu |
-1,008 |
6 |
1,404 |
912 |
Ordu |
Akkuş |
-1,012 |
6 |
1,408 |
913 |
Ağrı |
Eleşkirt |
-1,013 |
6 |
1,409 |
914 |
Sinop |
Dikmen |
-1,014 |
6 |
1,410 |
915 |
Bingöl |
Karlıova |
-1,017 |
6 |
1,413 |
916 |
Mardin |
Mazıdağı |
-1,019 |
6 |
1,415 |
917 |
Diyarbakır |
Lice |
-1,022 |
6 |
1,418 |
918 |
Muş |
Malazgirt |
-1,027 |
6 |
1,423 |
919 |
Muş |
Hasköy |
-1,032 |
6 |
1,428 |
920 |
Muş |
Bulanık |
-1,036 |
6 |
1,432 |
921 |
Hatay |
Altınözü |
-1,038 |
6 |
1,434 |
922 |
Gaziantep |
Yavuzeli |
-1,049 |
6 |
1,445 |
923 |
Ağrı |
Patnos |
-1,050 |
6 |
1,446 |
924 |
Siirt |
Baykan |
-1,061 |
6 |
1,457 |
925 |
Batman |
Sason |
-1,063 |
6 |
1,459 |
926 |
Kars |
Susuz |
-1,064 |
6 |
1,460 |
927 |
Van |
Çatak |
-1,064 |
6 |
1,460 |
928 |
Elazığ |
Arıcak |
-1,070 |
6 |
1,466 |
929 |
Mardin |
Derik |
-1,085 |
6 |
1,481 |
930 |
Diyarbakır |
Çüngüş |
-1,092 |
6 |
1,488 |
931 |
Siirt |
Tillo |
-1,092 |
6 |
1,488 |
932 |
Bingöl |
Adaklı |
-1,097 |
6 |
1,493 |
933 |
Malatya |
Pütürge |
-1,097 |
6 |
1,493 |
934 |
Siirt |
Eruh |
-1,098 |
6 |
1,494 |
935 |
Diyarbakır |
Kulp |
-1,102 |
6 |
1,498 |
936 |
Bitlis |
Hizan |
-1,103 |
6 |
1,499 |
937 |
Van |
Muradiye |
-1,112 |
6 |
1,508 |
938 |
Kastamonu |
Doğanyurt |
-1,113 |
6 |
1,509 |
939 |
Van |
Gürpınar |
-1,116 |
6 |
1,512 |
940 |
Erzurum |
Şenkaya |
-1,119 |
6 |
1,515 |
941 |
Diyarbakır |
Dicle |
-1,122 |
6 |
1,518 |
942 |
Ağrı |
Taşlıçay |
-1,124 |
6 |
1,520 |
943 |
Van |
Başkale |
-1,130 |
6 |
1,526 |
944 |
Diyarbakır |
Kocaköy |
-1,131 |
6 |
1,527 |
945 |
Erzurum |
Çat |
-1,131 |
6 |
1,527 |
946 |
Hakkari |
Derecik |
-1,135 |
6 |
1,531 |
947 |
Ağrı |
Diyadin |
-1,147 |
6 |
1,543 |
948 |
Kilis |
Polateli |
-1,155 |
6 |
1,551 |
949 |
Van |
Özalp |
-1,159 |
6 |
1,555 |
950 |
Kars |
Digor |
-1,164 |
6 |
1,560 |
951 |
Diyarbakır |
Eğil |
-1,166 |
6 |
1,562 |
952 |
Erzurum |
Karaçoban |
-1,172 |
6 |
1,568 |
953 |
Mardin |
Savur |
-1,187 |
6 |
1,583 |
954 |
Erzurum |
Köprüköy |
-1,189 |
6 |
1,585 |
955 |
Adıyaman |
Sincik |
-1,202 |
6 |
1,598 |
956 |
Muş |
Korkut |
-1,220 |
6 |
1,616 |
957 |
Van |
Çaldıran |
-1,220 |
6 |
1,616 |
958 |
Van |
Saray |
-1,237 |
6 |
1,633 |
959 |
Kilis |
Musabeyli |
-1,243 |
6 |
1,639 |
960 |
Van |
Bahçesaray |
-1,244 |
6 |
1,640 |
961 |
Ağrı |
Tutak |
-1,254 |
6 |
1,650 |
962 |
Diyarbakır |
Çınar |
-1,256 |
6 |
1,652 |
963 |
Bitlis |
Mutki |
-1,257 |
6 |
1,653 |
964 |
Şanlıurfa |
Akçakale |
-1,258 |
6 |
1,654 |
965 |
Diyarbakır |
Hani |
-1,267 |
6 |
1,663 |
966 |
Erzurum |
Karayazı |
-1,274 |
6 |
1,670 |
967 |
Ağrı |
Hamur |
-1,275 |
6 |
1,671 |
968 |
Erzurum |
Tekman |
-1,277 |
6 |
1,673 |
969 |
Siirt |
Şirvan |
-1,277 |
6 |
1,673 |
970 |
Diyarbakır |
Hazro |
-1,285 |
6 |
1,681 |
971 |
Adıyaman |
Gerger |
-1,289 |
6 |
1,685 |
972 |
Siirt |
Pervari |
-1,345 |
6 |
1,741 |
973 |
Şanlıurfa |
Harran |
-1,447 |
6 |
1,843 |
29/6/2021 TARİHLİ VE 4198 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE KONULAN YÖNETMELİĞE EK VE DEĞİŞİKLİK GETİREN YÖNETMELİKLERİN YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHLERİNİ GÖSTEREN TABLO |
|||
Ek ve Değişiklik Getiren Yönetmeliği Yürürlüğe Koyan Yönetmeliğin |
4198 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Yürürlüğe Konulan Yönetmeliğin Değişen Maddeleri |
Yürürlüğe Giriş Tarihi |
|
Tarihi |
Numarası |
||
14/7/2021 |
4301 |
Geçici Madde 1 |
1/7/2021 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde (15/7/2021) |
24/8/2022 |
5988 |
18, 19, 21, 22 |
1/9/2022 |
5/4/2023 |
7036 |
19, 22, 25/A |
1/2/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde (5/4/2023) |
28/7/2023 |
7433 |
1, 6, 7, 8, 10, 11, 15, 16, 18, 21, Ek-3 |
29/7/2023 |
29/10/2024 |
9073 |
4, 7, 8, 10, 18, 19, 20 ,21, 22, 25/A, Ek 1, Ek 2, Ek 4 |
1/11/2024 |
[1] 29/7/2023 tarihli ve 32263 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7432 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “fesih şartları” ibaresi “disiplin işlemleri” şeklinde değiştirilmiştir.
[2] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle, bu bentte “gebe” ibaresinden sonra gelmek üzere “, lohusa” ibaresi ve “koruyucu” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve önleyici” ibaresi eklenmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[3] Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[4] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 4 üncü maddesiyle, bu fıkrada yer alan “çıkarma cezası” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya bir sözleşme döneminde toplam altı ay ve üzerinde destek ödemesi kesintisini gerektirir disiplin cezası” ibaresi eklenmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[5] 29/7/2023 tarihli ve 32263 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7432 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 8 inci maddesiyle, bu bentte yer alan “üçüncü fıkrası” ibaresi “yedinci fıkrası” şeklinde değiştirilmiştir.
[6] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 5 inci maddesiyle, bu alt bentte yer alan “4000” ibaresi “3500” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[7] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 5 inci maddesiyle, bu alt bentte yer alan “4000” ibaresi “3500” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[8] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 5 inci maddesiyle, bu bentte yer alan “% 14’ünün” ibaresi “% 17,4’ünün” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[9] 5/4/2023 tarihli ve 32154 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7036 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesiyle bu fıkrada yer alan “taban ödeme” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve teşvik ek ödemesi” ibaresi eklenmiştir.
[10] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 6 ncı maddesiyle, bu fıkrada yer alan “(sabit ödeme dahil)” ibaresi “(taban ödeme ve teşvik ek ödeme dahil)” şeklinde değiştirilmiş, “sabit ödeme mahsup edilip” ibaresi “teşvik ek ödemesi mahsup edilip” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya “maaş,” ibaresinden sonra gelmek üzere “ilave ödeme,” ibaresi eklenmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[11] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 7 nci maddesiyle, bu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarına “gebe,” ibarelerinden sonra gelmek üzere “lohusa,” ibareleri eklenmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[12] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 8 inci maddesiyle, bu alt bentte yer alan “4000” ibaresi “3500” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[13] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 8 inci maddesiyle, bu alt bentte yer alan “4000” ibaresi “3500” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[14] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 8 inci maddesiyle, bu bentte yer alan “% 7’sinin” ibaresi “% 8,7’sinin” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[15] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 9 uncu maddesiyle, bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “% 25’i” ibaresi “% 50’si” şeklinde değiştirilmiş, üçüncü fıkrasında yer alan “% 25’i” ibaresi “% 50’si” şeklinde değiştirilmiş, beşinci fıkrasında yer alan “(sabit ödeme dahil)” ibaresi “(taban ödeme ve teşvik ek ödeme dahil)” şeklinde, “sabit ödeme tutarı mahsup edilip” ibaresi “teşvik ek ödemesi mahsup edilip” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya “maaş,” ibaresinden sonra gelmek üzere “ilave ödeme,” ibaresi eklenmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[16] 5/4/2023 tarihli ve 32154 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7036 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 2 nci maddesiyle bu fıkrada yer alan “taban ödeme” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve teşvik ek ödemesi” ibaresi eklenmiştir.
[17] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 11 inci maddesiyle, bu örnekte yer alan “İl Sağlık Müdürlüğü” ibaresi “Valiliği” şeklinde, “(İL SAĞLIK MÜDÜRÜ)” ibaresi “(... VALİSİ)” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.
[18] 30/10/2024 tarihli ve 32707 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 9073 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 12 nci maddesiyle, bu örnekte yer alan “İl Sağlık Müdürlüğü” ibaresi “Valiliği” şeklinde, “(İL SAĞLIK MÜDÜRÜ)” ibaresi “(... VALİSİ)” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 1/11/2024 tarihinde yürürlüğe girer.